Μπέρδεψε… τα μπούτια του ο αξύριστος (χιόνια καθάριζε;) Μητσοτάκης: Έστειλε στην Τουρκία την ΕΚΑΜ αντί της ΕΜΑΚ! (βίντεο)

Την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα ανακοίνωσε ότι θα στείλει στους σεισμοπαθείς ο Μητσοτάκης αντί για την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών!

Θύμα ενός γλωσσικού σαρδάμ, ή μάλλον, της άγνοιάς του για τα «όπλα» που διαθέτει ο κρατικός μηχανισμός για τη διαχείριση των φυσικών -ή μη- κρίσεων, έπεσε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης,.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το “Κουτί της Πανδώρας”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόμενος με λίγο μούσι προκειμένου να δείξει ότι ξενύχτισε οργανώνοντας τον κρατικό μηχανισμό ενόψει της επέλασης του χιονιά, προχώρησε σε δηλώσεις στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τα αρμόδια υπουργεία για την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και την παροχή βοήθειας στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και τη βαθιά του οδύνη για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία επισημαίνοντας πως η Ελλάδα προτίθεται να θέσει τις δυνάμεις της στη διάθεση της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν θα μπορούσε να κάνει και κάποιο λάθος. Τι το ήθελε όμως και ξεκίνησε να μιλάει πιο συγκεκριμένα;

Έπειτα όμως, ξεκίνησε η πανωλεθρία: «Κατ’ αρχάς, να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και να τονίσω, για ακόμη μια φορά, ότι η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη να υποστηρίξει την Τουρκία και αντιλαμβάνομαι ότι θα μας ενημερώσει στη συνέχεια και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ότι έχει ήδη εγκριθεί από τουρκικής πλευράς η αποστολή ενός αεροσκάφους με μία δύναμη της EKAM, η οποία θα συνδράμει στις αποστολές διάσωσης».

Είναι σαφές ότι ο Πρωθυπουργός δεν φημίζεται για το κοινωνικό και πολιτικό του κριτήριο, και ελπίζουμε να μη στείλει την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα.

Ελπίζουμε, βέβαια, να έκανε ακόμα ένα σαρδάμ.

Βέβαια, το δίλημμα παραμένει. Άσχετος ή ανόητος;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί