Συνάντηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου με τον περιφερειάρχη Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, η συνάντηση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Πλευράκη, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

  Ο Περιφερειάρχης υποδέχτηκε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο γραφείο του όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα έργα του Δήμου που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τα έργα του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. 

Συγκεκριμένα τα έργα που έχει υποβάλλει η Δημοτική αρχή και έχουν εγκριθεί από τον κ.Αρναουτάκη ή βρίσκονται σε διαδικασία πρόσκλησης και δημοπράτησης είναι: 

– Η αποκατάσταση του πρώην ειρηνοδικείου στο Τζερμιάδων, έργο 200.000 ευρώ,

– Η αποκατάσταση του πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου και δημιουργία κέντρου ευεξίας με κλειστή θερμαινόμενη πισίνα προϋπολογισμού 375.000€,

– Η αποκατάσταση του δημοτικού σχολείο του οικισμού Μαγουλά 45.000€,

–  Το Παππαδάκειο δημοτικό σχολείο Ψυχρού προϋπολογισμού 142.000€,

– Την αποχέτευση στο Μέσα Λασιθακι προϋπολογισμού 200.000€  που είναι σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνεται,

– Την αντικατάσταση κουφωμάτων του δημοτικού σχολείου Τζερμιάδων (ολοκληρωμένο),

– Τον δρόμο προς καταφύγιο ΕΟΣ Λασιθίου (φάση ολοκλήρωσης) ,

– Τους ενεργειακούς ανεμόμυλους παραδοσιακού τύπου (εκτελείται)

– Ασφαλτοστρώσεις δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας (αναμονή χρηματοδότησης),

– Αποκατάσταση μονοπατιών (αναμονή χρηματοδότησης)

Επίσης συζητήθηκε η πορεία της χρηματοδότησης του έργου για την αποκατάσταση του Γυμνασίου Λυκείου στο Τζερμιάδων από τον σεισμό όπου ο δήμος έχει ολοκληρώσει προ πολλού τις μελέτες και απαιτείται άμεσα η χρηματοδότηση, καθώς και η συνεργασία με τον αναπτυξιακό οργανισμό Δαίδαλος για την βοήθεια του Δήμου σε προσωπικό και για την επίσπευση διαδικασιών στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Τέλος συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά έργα και δράσεις που θα υποβληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από τον Δήμο προς την Περιφέρεια για χρηματοδότηση καθώς και άλλα έργα που έχουν εγκριθεί και από άλλους φορείς Υπουργεία, ΕΣΠΑ κλπ. 

“Είμαστε η Δημοτική Αρχή των έργων και των πράξεων και όχι των υποσχέσεων”, δήλωσε ο Γιάννης Στεφανάκης αμέσως μετά την συνάντηση, τονίζοντας ότι η επόμενη θητεία θα είναι χρόνος αναζωογόνησης  και περαιτέρω ανάπτυξης του οροπεδίου Λασιθίου σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των δημοτών. 

“Προχωράμε σε δημοπρατήσεις έργων σε όλους τους οικισμούς και για όλους τους πολίτες” κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί