Και Έλληνες στη δολοφονική επίθεση με θύμα 22χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η δολοφονία του 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκανς καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην ομάδα των χούλιγκανς από την Κροατία συμμετείχαν ως συνεργοί τους και Έλληνες.

Δείτε: Νεκρός 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ σε επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια (Βίντεο)

Οργή για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Διέσχισαν τη χώρα ανενόχλητοι οι ναζί «ultras» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βίντεο)

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων».

Η ΕΛΑΣ δεν δίνει καμιά απάντηση για το πώς το κονβόι των χούλιγκανς από την Κροατία διέσχισε ανενόχλητο σχεδόν όλη τη χώρα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το μετρό για να φτάσει μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου και βρήκε τραγικό θάνατο ένας 22χρονος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια αφού είχε ξεκινήσει τα άκρως σοβαρά επεισόδια, μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ενώ η αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας είχε αποχωρήσει από το γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί