Ο Γεωργιάδης φέρνει νόμο για δουλειά 16 ώρες τη μέρα! – Και μετά “διευκρινίζει” κάνοντας μπάχαλο (βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Εργασίας πλέον, έδωσε σήμερα από τον Σκάι μια γεύση των αλλαγών που σκοπεύει να επιφέρει, και που σίγουρα κανένα καλό δεν επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους – και μετά έσπευσε να «διευκρινίσει» τα λεγόμενά του!

Έτσι, ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην τηλεβιβλιοπώλης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή («όπου θα έχουμε και ωραίες ιδεολογικές μάχες», πρόσθεσε) θεσπίζει την 16ωρη εργασία (!): «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί  κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε:

Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση: Nόμο 16ωρης εργασίας ετοιμάζει ο Αδωνις (Βίντεο)

Στο ερώτημα που του τέθηκε πώς είναι δυνατόν να δουλεύει μέσα σε μια ημέρα ένας εργαζόμενος 16 συνεχόμενες ώρες, η χαλαρή απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Σε άλλα… ωραία, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη θέσπιση του «δόκιμου εργαζομένου»: οι επιχειρήσεις θα τον παίρνουν για 6 μήνες και αν δεν τους κάνει, τότε θα απολύεται «αζημίως» όπως είπε ο κ. υπουργός…

Και η διευκρίνιση

Αφού άφησε να περάσουν 5-6 ώρες, ουπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης «προέβη στην ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση», μάλλον καταλαβαίνοντας πλέον πως η πρωινή του εμφάνιση δεν ευχαρίστησε παρά μόνο το ακραία νεοφιλελεύθερο ακροατήριό του.

Ετσι λοιπόν, σε δήλωσή του που διένειμε το γραφείο Τύπου του υπουργείου το, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει: «Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Ευτυχώς δηλαδή που «διευκρινίζει» ο υπουργός πως το περισσότερο που πρέπει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι είναι «μόλις» 13 ώρες…

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Να μην διανοηθεί καν ο Γεωργιάδης να φέρει νομοσχέδιο για 16ωρη εργασία»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επισημαίνει: «Και αυτό – κατά τον κ. Γεωργιάδη – θα είναι “προσωπική απόφαση” του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται «επιλογή»…»

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους», τονίζει συγκεκριμένα  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες. Και αυτό – κατά τον κ. Γεωργιάδη – θα είναι “προσωπική απόφαση” του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται «επιλογή» την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει: «Να μην διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα. Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας».

Nάσος Ηλιόπουλος: Βαφτίζεται επιλογή ενώ είναι βαρβαρότητα

«”Εάν το επιθυμεί, δική του η απόφαση”. Έτσι δικαιολόγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης την πρόθεση να νομοθετήσει την “δυνατότητα” ενός εργαζόμενου να εργάζεται δύο 8ωρα την μέρα», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει: «Βαφτίζεται επιλογή ενώ είναι βαρβαρότητα. Ένας εκβιασμός από τους χαμηλούς μισθούς και το κόστος ζωής».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί