Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση: Nόμο 16ωρης εργασίας ετοιμάζει ο Αδωνις (Βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Εργασίας πλέον, έδωσε σήμερα από τον Σκάι μια γεύση των αλλαγών που σκοπεύει να επιφέρει, και που σίγουρα κανένα καλό δεν επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους.

Έτσι, ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην τηλεβιβλιοπώλης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή («όπου θα έχουμε και ωραίες ιδεολογικές μάχες», πρόσθεσε) θεσπίζει την 16ωρη εργασία (!): «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί  κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο», είπε συγκεκριμένα.

Στο ερώτημα που του τέθηκε πώς είναι δυνατόν να δουλεύει μέσα σε μια ημέρα ένας εργαζόμενος 16 συνεχόμενες ώρες, η χαλαρή απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Σε άλλα… ωραία, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη θέσπιση του «δόκιμου εργαζομένου»: οι επιχειρήσεις θα τον παίρνουν για 6 μήνες και αν δεν τους κάνει, τότε θα απολύεται «αζημίως» όπως είπε ο κ. υπουργός…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί