Γεωργιάδης: Το επικίνδυνο τρικ για 16ωρο στον ίδιο εργοδότη – Τα διαφορετικά ΑΦΜ

Λίγους μόνο από τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η πολύ κακή «ιδέα» του Άδωνι Γεωργιάδη για περαιτέρω απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας και νομιμοποίηση του 16ωρου αναδεικνύει ο Κώστας Τσουκαλάς.

Ο γνωστός εργατολόγος, εξηγεί πως με τα σχέδια του υπουργού Εργασίας για «οκτάωρη εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες, συνδεδεμένες επιχειρήσεις, όμιλοι που λειτουργούν μέσω πολλαπλών εταιρικών σχημάτων και εταιρείες κοινών συμφερόντων θα μπορούν να απασχολούν τους ίδιους εργαζομένους για 16 ώρες την ημέρα, χωρίς να υπάγονται στο όριο των νόμιμων υπερωριών και χωρίς να καταβάλλουν την νόμιμη προσαύξηση της υπερεργασίας και της υπερωρίας».

«Θα μπορούν δηλαδή να απασχολούν υπερωριακά τον εργαζόμενο νομότυπα και με πολύ χαμηλότερο κόστος», περιγράφει ο κ. Τσουκαλάς.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει, «όσοι γνωρίζουν την αγορά, ξέρουν ότι πλέον μια ενιαία στην πράξη επιχείρηση μπορεί να εμφανίζεται με διαφορετικές νομικές μορφές και διαφορετικά ΑΦΜ».

«Η ρύθμιση έχει έναν και μόνο στόχο, την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας των μισθωτών, την μείωση του κόστους των εργοδοτών και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», τονίζει ο εργατολόγος.

Η ανάρτηση του

Με την εισαγόμενη διάταξη για οκτάωρη εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες, συνδεδεμένες επιχειρήσεις, όμιλοι που λειτουργούν μέσω πολλαπλών εταιρικών σχημάτων και εταιρείες κοινών συμφερόντων, θα μπορούν να απασχολούν τους ίδιους εργαζομένους για 16 ώρες την ημέρα, χωρίς να υπάγονται στο όριο των νόμιμων υπερωριών και χωρίς να καταβάλλουν την νόμιμη προσαύξηση της υπερεργασίας και της υπερωρίας. Θα μπορούν δηλαδή να απασχολούν υπερωριακά τον εργαζόμενο νομότυπα και με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Όσοι γνωρίζουν την αγορά, ξέρουν ότι πλέον μια ενιαία στην πράξη επιχείρηση μπορεί να εμφανίζεται με διαφορετικές νομικές μορφές και διαφορετικά ΑΦΜ. Οι δύο διαφορετικοί εργοδότες θα είναι στην πράξη ένας εργοδότης που μέσω δύο νομικών προσώπων θα καταρτίζει δύο διαφορετικές συμβάσεις με τον ίδιο εργαζόμενο.

Η ρύθμιση έχει έναν και μόνο στόχο, την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας των μισθωτών, την μείωση του κόστους των εργοδοτών και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αναμένουμε το σώμα της διάταξης για να εκφέρουμε πληρέστερη άποψη.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Γεωργιάδης: Το επικίνδυνο τρικ για 16ωρο στον ίδιο εργοδότη – Τα διαφορετικά ΑΦΜ”

  1. G.I.T.

    Επίσης, εταιρίες με “ενοικιαζόμενους” θα κάνουν…. πάρτυ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί