Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στο πόλο- Έχασε στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του παγκόσμιου Πρωταθλήματος, πάλεψε και τελικά έχασε στις λεπτομέρειες από την Ουγγαρία στα πέναλτι, 14-13.

Ο κανονικός αγώνας ήταν 10 – 10.

Η Ουγγαρία πήρε για 4η φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα πήρε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο, ενώ έχει και τρία χάλκινα.

Σε ένα από τους συγκλονιστικότερους τελικούς στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, η Ουγγαρία νίκησε την ελληνική ομάδα 14-13 στη Φουκουόκα και κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιό της, αφήνοντας τους διεθνείς μας με την πικρή γεύση της δεύτερης θέσης.

Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 10-10, με το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο λεπτό για να πάρει το παιχνίδι.

Ο αγώνας:

Η Εθνική πόλο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με τον Παπαναστασίου. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την Ουγγαρία να “χτυπάει” από την περιφέρεια και με σερί 3-0 να προηγείται με 3-1.

Ο Παπαναστασίου μείωσε σε 3-2, αλλά οι Ούγγροι κατάφεραν να κάνουν το 4-2 στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου. Η γαλανόλευκη έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον παίκτη παραπάνω, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνες στα ίσια.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με εκατέρωθεν καλές άμυνες για να ακολουθήσουν σερί γκολ. Ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 3-4, ο Μάνχερτζ ανέβασε τη διαφορά και πάλι στα δύο γκολ (3-5), για να έρθει ο Σκουμπάκης με τρομερό σουτ από την περιφέρεια να κάνει το 4-5.

Στη συνέχεια, χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες για γκολ για τις δύο ομάδες και ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία δεν μπόρεσε να σκοράρει, παρότι έκανε τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.

Τουλάχιστον ο τερματοφύλακας μας, Ζερδεβάς, ήταν τρομερός, σταματώντας τους Ούγγρους με φοβερές επεμβάσεις.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε ονειρικά για την Εθνική πόλο, η οποία ισοφάρισε σε 5-5 με πέναλτι του Γενηδουνιά, ενώ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ (6-5) με μία γκολάρα του Γενηδουνιά και πάλι από την περιφέρεια.

Ο Βάμος ισοφάρισε (6-6) στον παίκτη παραπάνω για την Ουγγαρία, με την Ελλάδα να μην μπορεί να σκοράρει με τίποτα στον παραπάνω. Στα ίσια, όμως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική, με τον Γκιουβέση να δίνει και πάλι το προβάδισμα (7-6) στην Εθνική πόλο.

Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ούγγρους να βρίσκουν γκολ από το πουθενά και να κάνουν το 7-7.

Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για τους Ούγγρους (7-8) στον παραπάνω, με τον Γιάννη Φουντούλη να απαντάει με τον ίδιο τρόπο στον παίκτη παραπάνω και να κάνει το 8-8, πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Ο Μάνχερτζ είχε και πάλι τη λύση για τους Ούγγρους, σημειώνοντας ένα απίθανο γκολ με προσωπική ενέργεια για το 8-9. Η Εθνική πόλο όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά κατάφερε στην επόμενη επίθεση να κάνει το 9-9 με τον Γκιουβέτση στον παίκτη παραπάνω.

Ο Ζάλανκι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (9-10) στην Ουγγαρία, τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Γενηδουνιάς είχε και πάλι τη λύση, κάνοντας το 10-10!

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ελλάδα έχασε ασύλληπτη ευκαιρία, με τον Κάκκαρη να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά στον παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια να αποβάλλεται.

Η Εθνική πόλο έβγαλε, όμως, τρομερή άμυνα και κέρδισε, μάλιστα, την αποβολή με τον Φουντούλη. Δεν μπορέσαμε, όμως, να σκοράρουμε, αλλά ούτε και οι Ούγγροι, με τον τελικό να κρίνεται στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Οι δύο ομάδες αστόχησαν στα πρώτα πενάλτι, ακολούθησαν δύο εύστοχα για το 11-11. Οι Ούγγροι έκαναν το 12-11, ο Γκιουβέτσης έχασε πέναλτι, οι Ούγγροι αστόχησαν στη συνέχεια, αλλά το έχασε και ο Αργυρόπουλος.

Οι Ούγγροι έχασαν και το γκολ τίτλου, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 12-12 και να κρατάει ζωντανή τη γαλανόλευκη.

Ο Βάργκας έκανε το 12-13, με τον Φουντούλη να ισοφαρίζει σε 13-13. Οι Ούγγροι έκανε το 14-13, ο Παπαναστασίου δεν κατάφερε να νικήσει τον ηρωικό Βόγκελ και η Ουγγαρία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί