ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κλείδωσαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες – Στηρίζει τον Σπύρο Δανέλλη στην Κρήτη

Μεταξύ αυτοδιοικητικών και εσωκομματικών εκλογών κινείται η Κουμουνδούρου, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάζει χθες το απόγευμα εξετάζοντας ένα-ένα τα πρόσωπα-κλειδιά για τις 13 Περιφέρειες αλλά και τους μεγάλους δήμους της χώρας. Την ίδια ώρα, οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνεχίζουν τις περιοδείες και τις παρεμβάσεις τους, καθιστώντας διακριτές τις πολιτικές τους προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Τα πρόσωπα-κλειδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου για την Αυγή, στην Περιφέρεια Αττικής η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται στη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο και για την Περιφέρεια Ηπείρου τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο. Στην Κρήτη υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, προερχόμενος από την Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης, ενώ στη Στερεά Ελλάδα θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Γκλέτσου. Στη Δυτική Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα στηρίξει τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, πρόσωπο που στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Επισημαίνεται ότι σήμερα η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 μ.μ.

Δείτε επίσης: Σπ. Δανέλλης: Στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη μάχη στην περιφέρεια Κρήτης

Οι προτάσεις για τον Δήμο Αθηναίων

Διαφορετικές προτάσεις κατατέθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφορικά με το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στην Αθήνα. Τα τρία πρόσωπα που προτάθηκαν ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Τον Ν. Φίλη προέκριναν μέλη της Ομπρέλας, ενώ την υποψηφιότητά του στήριξαν και άλλα μέλη της ΠΓ. Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας πρότεινε τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά. Σημειωτέον, θετικά βλέπει την υποψηφιότητα Τσουκαλά και ο Νίκος Παππάς, με πηγές από το περιβάλλον του να σημειώνουν ότι η πρόταση εξυπηρετεί τόσο τη στρατηγική της διεύρυνσης όσο και την ανανέωση.

Πάντως, μεταξύ των ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι για το Δήμο της Αθήνας ήταν και αυτό της Όλγας Μπαλαούρα, η οποία έχει προταθεί από κάποια μέλη της Ανοιχτής Πόλης.

Σε Έδεσσα και Γιαννιτσά η Αχτσιόγλου

Στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά βρέθηκε χθες η Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο των περιοδειών της στη Βόρεια Ελλάδα. Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρόταξε την ανάγκη ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που θα έχει σαφές περιεχόμενο υπέρ των πολλών. Σχέδιο που, όπως έχει επισημάνει, θα απαντά στα σύγχρονα ερωτήματα και θα εκφράζει τους πολίτες που επιδιώκει να εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, με αφορμή την έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια, είχε κάνει λόγο για «εικόνες ντροπής», στηλιτεύοντας τον Πτωχευτικό Νόμο της Ν.Δ. και την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. «Κανένας μόνος του σ’ αυτή τη βαρβαρότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σήμερα θα βρεθεί στην Καβάλα, όπου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση, στις 8 μ.μ., στο Riviera Cafe.

Ξεκινά περιοδείες ο Τσακαλώτος

Με σύνθημα «Αξιόπιστα+Ενωτικά+Αριστέρα» και χάσταγκ #γιατί_μπορούμε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκινά περιοδείες και συναντήσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας του. Σήμερα, στις 12 μ., στο Θησείο θα συναντήσει τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, όπου θα ενημερωθεί για την ερευνητική δράση, τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί στην Κόρινθο, όπου στις 12 μ. θα συζητήσει με μέλη και φίλους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα συνομιλήσει με μέλη και φίλους του κόμματος στην Πάτρα. Την ερχόμενη Κυριακή θα δώσει το «παρών» στο camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, όπου θα παρακολουθήσει workshop για το δημόσιο πανεπιστήμιο και το άρθρο 16.

Παππάς: Δεν μπορούμε να μιλάμε για ψευτοδιλήμματα

Την ανάγκη να ξαναχτίσει γέφυρες με τους πολίτες που εγκατέλειψαν στις πρόσφατες κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προέκρινε ο Ν. Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 (Θεσσαλονίκη). «Χάσαμε πολίτες, κομμάτι του εκλογικού σώματος που χαρακτηρίζεται ως Κέντρο, κεντροαριστερό, μετριοπαθές, προοδευτικό. Χάσαμε μεγάλα κομμάτια της νεολαίας και δεν μπορούμε ενώπιον αυτού του μείζονος πολιτικού γεγονότος να μιλάμε για ψευτοδιλήμματα» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει την επιλογή είτε να εκφράσει το εύρος των δυνάμεων από την Αριστερά έως το Κέντρο, είτε θα περιοριστεί στο «ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής Αριστεράς», το οποίο, όπως είπε, δεν είναι επαρκές για τη διεκδίκηση της νίκης. Στο μεταξύ, ο Ν. Παππάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις διαδικασίες πρόσληψης των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από την Εθνική Ασφαλιστική μετά τη λήξη συνεργασίας τής τελευταίας με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί