Σπ. Δανέλλης: Στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη μάχη στην περιφέρεια Κρήτης

Σε θέση μάχης εμφανίζεται ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής, Σπύρος Δανέλλης για να είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την περιφέρεια Κρήτης. «Γνωρίζετε πολύ καλά από την πολιτική μου διαδρομή ότι ήμουν πάντα παρών στα δύσκολα ,το ίδιο θα κάνω και τώρα αν και δεν ήταν σκοπός μου να είμαι υποψήφιος» εξήγησε ,μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Politica.gr.

Ο κ.Δανέλης αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για να ξεκινήσει τη διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου για το οποίο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος.

Έτσι ο Σπύρος Δανέλλης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σταύρο Αρναουτάκη που ως γνωστόν στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Ο Σπύρος Δανέλλης υπήρξε βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού το 1996 και στη συνέχεια δήμαρχος Χερσονήσου.

Στις ευρωεκλογές 2009 ήταν πρώτος επιλαχών στην εκλογική λίστα του ΠΑΣΟΚ και στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη ευρωβουλευτής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Διατήρησε το αξίωμα του ευρωβουλευτή μέχρι το 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι. Ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Στις 15 Ιανουαρίου 2019, ο Σπύρος Δανέλλης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει σθεναρά τη συμφωνία των Πρεσπών, υπόθεση για την οποία δέχτηκε πολλές απειλές.

Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές του 2019 και ήταν πρώτος αναπληρωματικός. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πρώτος επίσης αναπληρωματικός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί