Μηταράκης: «Δίνει» τον happy traveller του Μαξίμου – Ήταν ενήμεροι για τις διακοπές αλλά με «παραίτησαν» όταν διέρρευσαν

Συνεχίζεται το μπάχαλο γύρω από την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με πηγές από το περιβάλλον του να λένε τώρα ότι ο ίδιος είχε «ενημερώσει το Μαξίμου για την ολιγοήμερη απουσία του» και ότι δεν του τηλεφώνησε κανείς για να επιστρέψει.

Δείτε:

Παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη o Μηταράκης- Έκανε διακοπές ενώ η χώρα καιγόταν

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βάφτισαν «προσωπικούς λόγους» παραίτησης τις διακοπές του Μηταράκη εν μέσω πυρκαγιών

Υπενθυμίζεται ότι ο Μηταράκης παραιτήθηκε επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», ενώ πηγές του Μαξίμου υποστήριξαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε την παραίτηση γιατί ο υπουργός έκανε διακοπές, ενώ η χώρα καιγόταν. «Δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν» ανέφεραν μεταξύ άλλων πηγές της Κατεχάκη.

Ωστόσο τώρα συνεργάτες του εκθέτουν το Μαξίμου λέγοντας στο iEidiseis ότι «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο».

Σημειώνεται ότι της παραίτησης προηγήθηκε δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αποκάλυπτε ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές την ώρα που μαίνονταν καταστροφικές φωτιές στη χώρα. 

Ο Μηταράκης, σύμφωνα με τις πηγές φέρεται μάλιστα να αιφνιδιάστηκε με την εξέλιξη γιατί κανείς δεν του τηλεφώνησε να γυρίσει πίσω, αλλά δέχτηκε την οργή του Μαξίμου όταν έγινε γνωστό ότι έκανε διακοπές. «Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε. Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του» πρόσθεσαν ακόμα οι πηγές.

Νωρίτερα από περιβάλλον του Μηταράκη είχαν αφήσει να διαρρεύσει ότι υπήρχε ενόχληση του υπουργού για το διπλό άδειασμα που υπέστη έπειτα από τις δηλώσεις του για την πανεπιστημιακή και την έφιππη αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί