Οι “άριστοι” διέλυσαν το νοσοκομείο στο Ρέθυμνο και τώρα διαλύουν ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο με «επίταξη» γιατρών για εφημερίες!

Από την πρόσφατη επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Βενιζέλειο –  ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη έγινε την περασμένη Τρίτη 25/7 υπό την εποπτεία της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου να καλυφθούν στο νοσοκομείου Ρεθύμνου εφημερίες του Ιουλίου και του Αυγούστου με την «συνδρομή» του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου.

Παρότι στην σύσκεψη κατέστη σαφές ότι οι τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού απαγορεύουν «μετακινήσεις» γιατρών στο Ρέθυμνο, μία ημέρα μετά, χτες Τετάρτη 26/7, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου διέταξε τους διευθυντές των δύο παθολογικών κλινικών και έναν ακόμη γιατρό να μεταβούν στο Ρέθυμνο για να καλύψουν τις εφημερίες της επόμενης Παρασκευής, Κυριακής και Δευτέρας. Αντίστοιχα, δόθηκε εντολή σε 6 παθολόγους να καλύψουν αντίστοιχες εφημερίες του Αυγούστου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ ΒΡΥΣΑΛΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΠΑΓΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Με απόφαση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ  κ της διοίκησης του νοσοκομείου  τόσο του ΠΑΓΝΗ όσο κ του Βενιζελειου νοσοκομείου εδώ κ μήνες μετακινούνται παθολόγοι γιατροί από το Νόμο Ηρακλείου στο Νόμο Ρεθύμνης Πολλές φορές έχει καταγγελθεί αυτή η πολιτική των επικίνδυνων μπαλωματων ,όπως  έχει συμβεί  και στη ΠΔΨΧ του ΠΑΓΝΗ ,μετακίνησης τεχνολόγων ακτινολογιών από ΠΕΔΥ στο ΠΑΓΝΗ Μετακινήσεις που αποδυναμώνουν τους φορείς  από τους οποίους μετακινούνται Η απαράδεκτη αυτή επιλογή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σοβαρή δυσλειτουργία  των κλινικών ,τμημάτων και άλλων δραστηριοτήτων

Το  πρόβλημα της σοβαρής υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει αναδειχθεί πολλές φορές τόσο από τη ένωση Ιατρών  Ρεθύμνου όσο και από την ΟΕΝΓΕ, δεν προέκυψε τώρα. Κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας, 7 ΥΠΕ διοικήσεις  γνώριζαν και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αντί να ψάχνουν ιατρούς από άλλα Νοσοκομεία που δουλεύουν στο “κόκκινο” με υπερεφημέρευση και εντατικοποίηση, να πράξουν το αυτονόητο:

    •            Να προκηρύξουν άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του νοσοκομείου

    •    Να δώσουν  εργασιακά και οικονομικά κίνητρα στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού 

    •            Να ανακαλέσουν άμεσα την εντολή μετακίνησης

ΥΓ  Μάλλον η παρουσία του υπουργού Υγείας  στο Βενιζελειο και όσων προσέτρεξαν να εκφράσουν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης τους ,δεν στάθηκε ικανή να κρύψει που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία και την υγεία η πολιτική της ΝΔ

Χρόνια κατάσταση…

Πρόκειται για μία χρόνια κατάσταση που συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με λογικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε» εις βάρος γιατρών και στελεχών της δημόσιας Υγείας, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. Ακόμη χειρότερα, υπονομεύεται η λειτουργία του Βενιζέλειου, καθώς όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «υπάρχουν έξι με επτά κρίσιμες κλινικές στις οποίες ακόμα και ένας γιατρός να φύγει, η λειτουργία τους θα καταστεί  επισφαλής».

Καταγγέλλεται ταυτόχρονα για μία ακόμη φορά η υποκριτική προκήρυξη θέσεων γιατρών χωρίς αξιοπρεπείς αμοιβές και κίνητρα, που οδηγεί σε συνεχείς άγονους διαγωνισμούς. «Στην πραγματικότητα δεν αποφασίζουν να δώσουν τα οικονομικά εργαλεία για να πάνε οι γιατροί στις θέσεις τους, τουλάχιστον στις καίριες θέσεις Βγάζουν κάποιες προκηρύξεις που εκ των προτέρων γνωρίζουν  ότι θα βγουν άγονες και μετά το χρησιμοποιούν επικοινωνιακά ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν δοθεί τα σωστά οικονομικά κίνητρα», όπως τόνισαν γιατροί του νοσοκομείου που μίλησαν στην ίδια πηγή.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Οι “άριστοι” διέλυσαν το νοσοκομείο στο Ρέθυμνο και τώρα διαλύουν ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο με «επίταξη» γιατρών για εφημερίες!”

  1. Άριστος

    Τόσους μήνες που κάλυπταν τις εφημερίες της παθολογικής του Ρεθύμνου επικουρικοί ιατροί του ΤΕΠ του Βενιζελειου μετά από εισηγηση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας αποδυναμώνοντας το νευραλγικό αυτό τμήμα και οδηγώντας στην ταλαιπωρία τους ασθενείς, δεν άνοιξε ρουθούνι. Τώρα που ήρθε η σειρά των ιατρών που εξαρχής έπρεπε να καλύψουν (την κλινική, ιατροί κλινικής) επικαλούνται την προσφορά τους στον εξευτελισμό των συναδέλφων τους και του ίδιου του νοσοκομείου. Και υπογράφουν ως θεσμικοί. Και επικαλούνται εισαγγελείς. Ποιός έχασε τη ντροπή;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί