Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας: Χάλκινα μετάλλια για την Ραφαηλίδου στη δισκοβολία και Παναγιώτου στο κοντώ

Σπουδαία διάκριση πέτυχε σήμερα η Μαρία Ραφαηλίδου στη διάρκεια του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Η νεαρή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη δισκοβολία με βολή στα 47,95 μ. από την πρώτη της προσπάθεια πετυχαίνοντας μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αφού η προηγούμενη επίδοση της ήταν 46,69 μ. από τον Μάιο. Η νεαρή αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 47,85 μ. και 42,63 μ., ενώ μετά την έκτη της βολή πανηγύρισε δικαιολογημένα την πρώτη σπουδαία διάκριση της καριέρας της.

Η Ραφαηλίδου, που θα κλείσει τα 17 τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα αγωνιστεί και στη σφαιροβολία και θα διεκδικήσει και σε αυτό το αγώνισμα να ανέβει στο βάθρο των νικητριών. Η νεαρή με τη σημερινή της επίδοση πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Χάλκινη η Εβελίνα Παναγιώτου στο επί κοντώ

Η Εβίνα Παναγιώτου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ της Σλοβενίας με 3,90 μέτρα. Η 17χρονη αθλήτρια όπως και το 2022 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα έτσι και φέτος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών κάνοντας πολύ καλό αγώνα.

Η αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη μπορεί να χρειάστηκε δεύτερο άλμα για να ξεπεράσει τα 3,60 μ. και 3,70 μ., ωστόσο πέρασε με την πρώτη τα 3,80 μ. και με την τρίτη το 3,90 μ., ύψος που ήταν καθοριστικό για την πορεία της στον αγώνα. Η “χρυσή” στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2022 στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 3,95 μ., που θα ήταν ικανό να της χαρίσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.
Η χώρα μας κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Δημήτρη Αντωνάτου στη σφαιροβολία και το χάλκινο της Μαρίας Ραφαηλίδου, σήμερα, στη δισκοβολία.
Η Παναγιώτου πλέον στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Ιερουσαλήμ.

ΠΗΓΗ: ΣΕΓΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί