Μακάβρια ευρήματα στην Κρήτη: Ανθρώπινο κεφάλι και μέλη βρέθηκαν μέσα σε σκουπίδια

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ανήκει σε άνδρα ηλικίας 30 έως 40 ετών

Ανθρώπινο κεφάλι, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ανήκει σε άνδρα ηλικίας 30 έως 40 ετών βρέθηκε στο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων. Λίγο αργότερα βρέθηκαν και τα πόδια του άνδρα σε άλλη σακούλα.

Το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε όταν οι εργαζόμενοι της μονάδας άνοιξαν μια μαύρη σακούλα και πραγματικά υπέστησαν σοκ βλέποντας το ανθρώπινο κεφάλι. Η σακούλα ήταν πάνω στον ιμάντα πάνω στον οποία εναποτίθενται σύμμικτα τα απορρίμματα , όπως παραλαμβάνονται στο εργοστάσιο από τα απορριμματοφόρα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες της μονάδας και αστυνομικοί μετέβησαν στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ, για περαιτέρω έρευνες, για διαπιστωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Αργότερα, κι ενώ άλλαξε η βάρδια των εργαζομένων, βρέθηκαν και τα πόδια του άνδρα, πράγμα που σημαίνει ο ότι το θύμα είχε τεμαχιστεί και είχε πεταχτεί τμηματικά στα σκουπίδια. Τα πόδια βρέθηκαν σε άλλη σακούλα απορριμμάτων.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος που βρήκε το κεφάλι υπέστη σοκ και χρειάστηκε ψυχολογική βοήθεια για να συνέλθει.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες επιχειρείται να εντοπιστεί το απορριμματοφόρο στο οποίο ήταν η σακούλα με το μακάβριο περιεχόμενο, προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστωθεί ποια διαδρομή ακολούθησε.

Προφανώς ο δράστης ή οι δράστες διασκόρπισαν τα μέλη του άτυχου άνδρα σε διάφορα σημεία και γι’ αυτό το λόγο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο ανεύρεσης τους. Οι αρχές εξετάζουν αν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να βρεθεί ένα σημείο εκκίνησης των ερευνών.

Απ’ότι φαίνεται θα επιχειρηθεί να ανοιχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες σακούλες προκειμένου να βρεθεί και το υπόλοιπο σώμα του άνδρα.

Στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι βρέθηκε ο ιατροδικαστής Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος μακροσκοπικά διαπίστωσε ότι το κεφάλι ανήκει σε άνδρα και ο θάνατος του προήλθε το τελευταίο 10ήμερο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ” Κατά τη διάρκεια διαλογής απορριμμάτων από εργαζόμενους της ΔΕΔΙΣΑ εντοπίσθηκε σήμερα (18.07.2023) και ώρα 15.30 ανθρώπινο μέλος. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής. Ενεργείται προανάκριση από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Χανίων“.

Ο διευθυντής του εργοστασίου

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης και οι τρείς εργαζόμενοι βάρδιας που βρήκαν το κεφάλι υπέστησαν σοκ. «Από την πλευρά της η επιχείρηση θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους , ενώ αν χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη θα είμαστε δίπλα τους. Ακόμη μπορούν να απέχουν από την εργασία τους για όσο διάστημα επιθυμούν έως ότου ηρεμήσουν» είπε ο κ. Πατεράκης.

Σύμφωνα με τον κ.Πατεράκη τα μακάβρια ευρήματα ήταν σε παρτίδα ανακυκλώσιμων υλικών. Σήμερα , εκτός των άλλων , υπήρξαν δύο μεταφορές και από το Ρέθυμνο, κι έτσι δεν αποκλείεται το αποτρόπαιο έγκλημα να έγινε στον γειτονικό νομό.

Εικάζεται ότι το θύμα είναι Ασιατικής καταγωγής και αυτό το στοιχείο από μόνο του είναι ικανό να στρέψει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών στον γειτονικό νομό, όπου το ασιατικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα ισχυρό .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί