Ηράκλειο: Υπό άθλιες συνθήκες ηλικιωμένοι σε γηροκομείο – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Έφοδο σε γηροκομείο περιφερειακά του Ηρακλείου έκανε η αστυνομία σήμερα, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία και καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτή την δομή. Η δομή ηλικιωμένων έχει γίνει αντικείμενο σοβαρών καταγγελιών για συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ακεραιότητα των 92 ανθρώπων που διαβιούν εκεί.

Στην αυτοψία των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελιών που είχαν γίνει αφορούσαν στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, οι καταγγελίες είχαν σχέση με την καθαριότητα και την υγιεινή στους χώρους της δομής, αλλά και την ακαταστασία που επικρατεί εκεί, αφού αντικείμενα ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ακόμα και σε σκάλες.

Με βάση τις καταγγελίες, έχει αναφερθεί και ζήτημα έλλειψης χώρου για τους ηλικιωμένους, αφού φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.
Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.

Ο 60χρονος συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί