Αλαζόνας για άλλη μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης: «Πήραμε 41%, προχωράμε ταχέως στον δρόμο των “μεγάλων αλλαγών”»

Με βολές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για όσα… δεν έκαναν μέσα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με χαρακτηριστική έπαρση και αλαζονεία –και υπό συχνές, μικρές «διακοπές» λόγω των συνεχών χειροκροτημάτων από τους βουλευτές της Ν.Δ.– ο Κυρ. Μητσοτάκης απαξίωσε πλήρως τους πολιτικούς αρχηγούς, υποστηρίζοντας πως «ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν είχε πειστικά επιχειρήματα εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών, ούτε χρήσιμες παρατηρήσεις για να τις βελτιώσουν. Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά».

«Δεν άκουσα σοβαρό αντίλογο από τα άλλα κόμματα», πρόσθεσε. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στις τοποθετήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, είπε: «Μας είπατε τα ίδια πράγματα κ. Φάμελλε τα οποία μας είπατε πριν από τρεις μήνες. Έγιναν δύο εκλογές, εμείς πήραμε 41% και εσείς πήγατε στο 17%».
Με τον τρόπο αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει σε σημαντικά θέματα που έθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως η δημόσια Υγεία, οι συλλογικές συμβάσεις κ.ά., αλλά και ζητήματα που προέκυψαν εντός της Βουλής, όπως η ηχηρή διαφοροποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Εντούτοις, αναφέρθηκε στην ακρίβεια, για την οποία αρκέστηκε να επαναλάβει πως πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, λησμονώντας ωστόσο να αναφερθεί στην αισχοκέρδεια και την έλλειψη ελέγχων στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει ταχέως στον δρόμο των «μεγάλων αλλαγών», μετά το αποτέλεσμα της κάλπης. «Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι προχωρήσει γρήγορα σε αυτές» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ένας νόμος που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί