Βουλή: Συνελήφθη ο Φλώρος για το ξύλο σε άλλον βουλευτή

Την αυτόφωρη διαδικασία κατά του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου, κίνησε ο πρόεδρος της Βουλής μετά το άκρως σοβαρό επεισόδιο με την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο εντός του Κοινοβουλίου.

Δείτε:

Της… “Κορέας” στη Βουλή: Πρώην «Σπαρτιάτης» γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (φωτο)

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη και οδηγείται στη ΓΑΔΑ με την κατηγορία της βιαιοπραγίας εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με δήλωσή του επεσήμανε ότι «το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές», όμως, ζήτησε τη σύλληψη Φλώρου με  βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Κώστας Τασούλας, ο Ποινικός Κώδικας είναι προνοητικός, στο άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει βάσει του νόμου 46/19 ότι όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον ΠτΔ, τη Βουλή, κυβέρνηση ή μέλος που ανάγεται στα καθήκοντα καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση καθηκόντων τους τιμωρείται με κάθειρξη ως 10 έτη.

Αυτό σημαίνει ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος παραπέμπεται στο αυτόφωρο με κακουργηματική κατηγορία ενώ η βουλευτική ασυλία καλύπτει πλημμελήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί