Πρόεδρος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Να σταματήσει το μπαράζ των μετακινήσεων προσωπικού

Aνακοίνωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, κ. Δημήτρη Βρύσαλη, για την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ:

Η απόφαση για μετακίνηση παιδοψυχίατρου από την Αθήνα στο ΠΑΓΝΗ, από τις 10 Ιουλίου και για έναν μήνα, αποδεικνύει ότι το υπουργείο υγειας ,οι διοικήσεις των ΥΠΕ, και των νοσοκομείων επιδιώκουν για άλλη μια φορά με μπαλώματα να επιλύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.Εξάλλου οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί και οι ίδιοι, παθολόγοι, νεογνολόγοι κ.α., μετακινούνται για να καλύψουν εφημερίες στο Βενιζέλειο και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.


Σήμερα, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι καλούνται να ανατρέψουν τις ζωές τους, τις οικογενειακές τους, τις υποχρεώσεις τους και την καθημερινότητά τους για να στηρίξουν ένα ΕΣΥ που καταρρέει.εξαιτίας των διαχρονικών ανθυγιεινών πολιτικών.

Φυσικά, αυτές οι μετακινήσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Πέρα από το ότι είναι παροδικές, ενώ τα κενά είναι μόνιμα, τελικά καταλήγουν να δημιουργούν νέα κενά, στα νοσοκομεία από όπου μετακινούνται οι γιατροί, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι ήδη υποστελεχωμένα. Ενώ παράλληλα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές συνθήκες, οδηγώντας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε παραιτήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν τα κενά και τις πιέσεις που δέχονται οι εναπομείναντες εργαζόμενοι.
Πρόκειται για έναν τραγικό φαύλο κύκλο δια χειρός Υπουργείου…
Μόνο οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, μαζί με τα πλατιά στρώματα εργαζομένων μπορούμε μέσα από τους αγώνες μας να κερδίσουμε:
 • Να σταματήσει το μπαράζ των μετακινήσεων
 • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
 • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί