«Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη το επερχόμενο κλείσιμο»: Κινητοποίηση για την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούν οι υγειονομικοί την Δευτέρα 8 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Δείτε επίσης: Oριστικό λουκέτο στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – «Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση»

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου.

Η Επιστολή του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Για ακόμη μια φορά, η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης βάζει λουκέτο. Σήμερα 4/4, χωρίς καμία εφημερία παιδοψυχιάτρου, αφού ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός της αδυνατεί να εφημερεύει 30 μέρες κάθε μήνα. 

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εργαζόμενοι και γονείς έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τη χρόνια υποστελέχωση και την αδικαιολόγητη παραμέληση αυτής της κλινικής. Η περίθαλψη παιδιών και εφήβων υφίσταται συνεχή αποδυνάμωση, ενώ οι υπηρεσίες υγείας προς τους μικρούς ασθενείς περιορίζονται. 

Το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής κλινικής επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους. Δεν ανεχόμαστε να κλείνει η μοναδική δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική, που πλέον θα λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβαίνουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν! Οι οικογένειες θα αναγκαστούν να αναζητούν λύσεις είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε να μεταβαίνουν στην Αθήνα. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τα σωματεία και τους φορείς του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης να προασπίσουν το δικαίωμα των παιδιών και των οικογενειών τους να έχουν δημόσια αναβαθμισμένη και πλήρως στελεχωμένη παιδοψυχιατρική κλινική και συνολικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας. Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στην συγκέντρωση που οργανώνει το σωματείο μας την Δευτέρα 8/4, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 13:00 στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ. 

Απαιτούμε:
• Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.
• Άμεση, πλήρης στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
• Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
• ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας

ΚΚΕ Ηρακλείου: Στο ίδιο έργο θεατές και για τη Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου για συνεχιζόμενη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των νοσοκομείων του νομού:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ρημάζει ότι έχει μείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας, υλοποιώντας την πολιτική που θέλει την υγεία εμπόρευμα για λίγους. Την ώρα που πρώτο μέλημα της είναι να λειτουργήσουν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, διοργανώνοντας φιέστες και φωτογραφίσεις, οι δημόσιες δομές υγείας του νομού μας καταρρέουν η μια πίσω από την άλλη. Μόλις πέντε μήνες μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού του Ηράκλειου και τέσσερις μήνες τη κάθοδο του τότε υπουργού υγείας Χρυσοχοΐδη, το Γ.Ν. Βενιζέλειο βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Αφού η Κυβέρνηση προχώρησε σε πρόχειρα μπαλώματα αντί να προβεί σε κατεπείγουσες  προσλήψεις του προσωπικού που απαιτείται. 

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και για τη Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ – τη μοναδική στο νησί- η όποια παρ’ όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του προσωπικού της για να λειτουργήσει, κλείνει λόγω υποστελέχωσης.

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και στην δημόσια υγεία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια μιας συνειδητής πολιτικής επιλογής που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και της ΕΕ τα τελευταία χρόνια και θεωρεί την υγεία από τη μία κόστος για το κράτος και από την άλλη κερδοφόρα μπίζνα για τους κλινικάρχες. Αυτό το κόστος προσπαθούν να το φορτώσουν στις πλάτες των ασθενών, από την μία υποβαθμίζοντας και διαλύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και την κοινωνική ασφάλιση και από την άλλη αφήνοντας χώρο στους κλινικάρχες και τους εμπόρους της υγείας να επενδύσουν στον πόνο των ασθενών ενισχύοντας την εμπορευματική λειτουργία των ίδιων δημόσιων νοσοκομείων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Ηρακλείου να μη δεχτεί ως «κανονικότητα» την αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, την παράδοση του Γ.Ν. Βενιζελείου τμήμα-τμήμα σε ιδιώτες εργολάβους ή την υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας. Καλεί τους υγειονομικούς και τον λαό να συσπειρωθούν στα σωματεία τους να μην επιτρέψουν άλλο την υποβάθμιση του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου: Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη το επερχόμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Στο πλευρό των υγεινομικών γνωστοποιεί ότι θα είναι η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το περιμέναμε….

Ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση δεν είχε ΚΑΜΙΑ πρόθεση να ενισχύσει μια δημόσια και δωρεάν δομή για όλους τους γονείς που τα παιδιά τους συμβαίνει να αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχιατρικής φύσης..

Αλλά είναι προκλητικό την ίδια ώρα που λένε ότι δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό, να βάζουν τιμοκαταλόγους στα απογευματινά ιατρεία και να χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς για μερικούς μήνες σύμβασης στους αρχαιολογικούς χώρους (με μηνιαίο μισθό 11,222€/μήνα!!).

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ! Καλούμε όλους τους γονείς να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση Γονέων και να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν δομές υγείας, πρόνοιας και παιδείας.

Τη Δευτέρα 8 Απρίλη είναι η Παγκόσμια Μέρα Υγείας. Το ΔΣ της Ένωσης μας θα βρίσκεται στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών και θα συμμετέχει στη συγκέντρωση 1μμ στην πύλη του ΠΑΓΝΗ. Καλούμε όλους τους γονείς που μπορούν να παραβρεθούν και να συμμετέχουν. 

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Το αναμενόμενο κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας σχετική δήλωση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη.

Όπως τονίζεται, οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο η παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά την άκαρπη σύσκεψη που έγινε διαδικτυακά με παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Ο προτελευταίος παιδοψυχίατρος παραιτήθηκε στις αρχές Μαρτίου και στην κλινική μένει ένας γιατρός και όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία τα οποία είναι πολλά, οπότε αναγκαστικά θα πηγαίνουν στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί