40 χρόνια Μουσείο Καζαντζάκη: Έναρξη των εκδηλώσεων με συναυλία των Vamos Orchestra στα Χανιά

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και το ταξίδι του σε εμβληματικά σημεία της Κρήτης ξεκίνησε με μια μοναδική μουσική βραδιά στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων το περασμένο Σάββατο 26 Ιουνίου την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε κλίμα μυσταγωγίας.

Μέσα στο μαγευτικό σκηνικό του ιστορικού Φρουρίου Φιρκά, τον τόπο της επίσημης κήρυξης Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, με τον Φάρο του Παλιού Λιμανιού των Χανίων να βρίσκεται στο βάθος, η Vamos Orchestra ταξίδεψε το κοινό σε αγαπημένες μελωδίες εμπνευσμένες από την εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Οι 22 μουσικοί της Vamos Orchestra υπό τη Διεύθυνση-Ενορχήστρωση του Θανάση Παπαθανασίου και η ανεπανάληπτη ερμηνεία των Τάσου Αποστόλου και Άννας Κώτη ταίριαξαν αρμονικά με τα κείμενα της Ρούλας Βουράκη αναδεικνύοντας στον μέγιστο βαθμό τον μουσικό πολιτισμό των χωρών που ταξίδεψε ο Καζαντζάκης, έναν πολιτισμό μακρινό, αλλά πολύ γνωστό και συνάμα ζωντανό ακόμα στις μέρες μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Παναγιώτης Σημαντηράκης, Δήμαρχος Χανίων, η Σοφία Μαλανδράκη, Περιφερειακή Σύμβουλος Χανίων και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ  Κρήτης, ο Νίκος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής Εθνικού ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Νίκος Πετράκης, Διευθυντής του Ναυτικού Μουσείου Χανίων, ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρώην βουλευτής και μέλος της ΔΕΦΝΚ, η Μαίρη Πιταριδάκη από τον Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και η Τζίνα Παυλάκη- Καλογερή από τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Γιαννακάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χανίων και η Μαριλένα Μηλαθιανάκη, Διευθύντρια Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Η συναυλία αποτέλεσε αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, το οποίο ολοκλήρωσε έτσι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εργασίες του δίνοντας παράλληλα τη σκυτάλη στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη για τον εορτασμό των επετειακών του εκδηλώσεων.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων και την υποστήριξη του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τα «40 χρόνια Μουσείο Καζαντζάκη» εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί