Πρόβες παντοδυναμίας Μητσοτάκη: Ο Σταϊκούρας δικαιολογεί την πώληση «κοψοχρονιά» δανείων στα funds (βίντεο)

Αχόρταγη η Ν.Δ. συνέχισε το προεκλογικό «μασάζ» στη Ροδόπη με επίσκεψη Αβραμόπουλου και Σταϊκούρα, που δεν δίστασε να προχωρήσει σε ωμότατες δηλώσεις για να δικαιολογήσει την παντελή απουσία βούλησης της Ν.Δ. να αλλάξει θέση για τα «κόκκινα» δάνεια

Δεν δημιουργούν καμία έκπληξη οι προκλητικές δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα για τα «κόκκινα» δάνεια», που βρίσκονται στην ατζέντα των θεμάτων της προεκλογικής αντιπαράθεσης, αφού το κόμμα του θεωρεί πως αρκεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του νόμου, που είχε περάσει ως κυβέρνηση το 2021. 

Η ωμότητά του όμως ενισχύει τους φόβους για την τύχη των 700.000 σπιτιών, που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας και της σκληρής απόφασης του Αρείου Πάγου υπέρ της δυνατότητας των servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Ο ίδιος δικαιολόγησε ξεκάθαρα την πώληση «κοψοχρονιά» δανείων στα funds κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ροδόπη, όταν δέχτηκε την εξής ερώτηση από απηυδισμένη κάτοικο: «Eφόσον πωλούνται τα δάνειά μας, τα σπίτια μας, πάμφθηνα στα funds  γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε μας, τους ίδιους και να γίνει “κούρεμα”;»

«Είναι εύλογος ο προβληματισμός σας, άστοχος, και θα σας εξηγήσω γιατί. Διότι εγώ που πληρώνω κανονικά το δάνειό μου στην Τράπεζα θα σταματήσω να το πληρώνω» απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, παρόλο που υπάρχουν αποτρεπτικά εργαλεία, που μπορούν να διαχωρίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

«Εσείς δεν πληρώνετε και λέτε το δάνειό μου κάνει 100, πουλιέται στα 20, δώσε μου το δικαίωμα να το πάρω στα 30 και τελειώσαμε. Εγώ πληρώνω κανονικά το δάνειο, πληρώνω 100 -το πληρώνω όμως-. Θα σταματήσω κι εγώ να το πληρώνω, δεν θα πληρώνει κανένας τα δάνεια για να πάνε στα 20 και να το πάνε στα 30» επέμεινε ξεκάθαρα ο κ. Σταϊκούρας αν και συγκεντρωμένοι ζητούσαν εξηγήσεις ζητώντας «πουλήστε μου εμένα όπως πουλάτε στα funds» και αντιτάσσοντας την είσοδο ειδοδηματικών κριτηρίων.

Σε άλλα νέα από την «γαλάζια» επίσκεψη ο Ευριπίδης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη και τις απειλές της στους πολίτες για να ψηφίσουν τη Ν.Δ., συνέχισε το μασάζ προκειμένου να «βαφτεί» μπλε και η μόνη περιοχή της Ελλάδας, όπου αναδείχτηκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Ο βουλευτής Ροδόπης ισχυρίστηκε πως «σε ό,τι δυσκολίες υπήρχαν στο παρελθόν ο Δημήτρης (σ.σ. Αβραμόπουλος) ως υπουργός αλλά και ως επίτροπος, και ο Χρήστος ως υπουργούν στάθηκαν δίπλα μας σε όλα τα ζητήματα, σε χρηματοδοτήσεις, σε στηρίξεις σε υποδομών και των χωριών και της πόλης». «Την επόμενη μέρα θα δουλέψουμε δύο φίλους ακόμα, που θα δουλέψουν για το σύνολο του νομού, χωρίς καμία διάκριση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε πως «ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα προεκλογικά, δεν είμαστε εδώ για να επηρεάσουμε αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας». «Ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης στη μουσουλμανική μειονότητα, που μαζί με τους χριστιανούς αδερφούς σας, σας ενώνει το κοινό μέλλον, οι κοινές αγωνίες και τα κοινά όνειρα, συνεπώς η κοινή συνείδηση. Μην αφήνουμε τίποτα να παρεισφρήσει που να σπέρνει διχόνοιες» είπε στη «σκιά» όμως των επικίνδυνων παιχνιδιών για τις ψήφους του νομού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει καταφύγει σε ακραία εθνικιστική ατζέντα εμπλέκοντας τη μουσουλμανική μειονότητα.

Πηγή: «Φωνή της Ροδόπης»- ΕΦΣΥΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί