Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά – Στις 25 Ιουνίου υπερασπιζόμαστε τη ζωή

«Στις 25 Ιουνίου πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να υπερασπιστούμε τη ζωή. Στις 25 Ιούνη πρέπει να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «στις 25 Ιούνη πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ενισχύσουμε το δικαίωμα των ανθρώπων της εργασίας, του μόχθου, το δικαίωμα κάθε Έλληνα και Ελληνίδα σε αξιοπρεπή ζωή.

Αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ζωή. Αυτό είναι το μήνυμά μας και το σχέδιό μας από όποια θέση και αν βρεθούμε. Αυτό το σχέδιο πρέπει να το υλοποιήσουμε μαζί. Με τους ανθρώπους της εργασίας, τους συνδικαλιστές και τις συνδικαλίστριες που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

«Δηλώνουμε ότι ανεξάρτητα από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάζει τα εργατικά δικαιώματα μπροστά: για την ισότητα, την αξιοπρέπεια και την ευημερία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «είναι για εμάς πολύ κρίσιμο να βρισκόμαστε σήμερα εδώ με εκπροσώπους των ανθρώπων της δουλειάς, των ανθρώπων του μόχθου. Με συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, της εργατικής τάξης, της μισθωτής εργασίας, των κοινωνικών στρωμάτων που γνωρίζουμε ότι είναι η αιτία που βρισκόμαστε εδώ, γιατί βρισκόμαστε εδώ για τα δικά τους συμφέροντα» και συμπλήρωσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για τη σημερινή μας συνάντηση. Και σπεύδω να πω εξαρχής ότι βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σταθερή μας προσήλωση στα προβλήματα, τις αγωνίες, τις αναζητήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας».
 
«Οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο με τον μόχθο τους, είναι η κοινωνική και πολιτική ραχοκοκαλιά του κόμματός μας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υπογράμμισε ιδιαίτερα εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι «είμαι εδώ λοιπόν για να ανανεώσουμε την προγραμματική μας και καταστατική μας δέσμευση στα συμφέροντα των εργαζόμενων τάξεων της χώρας, αλλά και για να ακούσω».
 
Ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία του για τη σημερινή συνάντηση, «να ακούσω από εσάς ποια είναι αυτά που κάνουμε καλά, αλλά κυρίως τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα», ενώ όσο για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ανέφερε: «Έχετε δει, ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που η κάλπη της 25ης Ιούνη θα κρίνει τη ζωή μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε ως κόμμα, αλλάζουμε εν κινήσει. Θέλω, λοιπόν να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις, γιατί είναι ένα κόμμα κοινωνικό και ανοιχτό στα μηνύματα της κοινωνίας».
 
«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και το εργατικό κίνημα στη χώρα μας είναι στο στόχαστρο μίας ιδεολογικής και πολιτικής επίθεσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στη χώρα μας, αυτή η επίθεση είχε ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά», σημείωσε επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε: «Ο συνδικαλισμός, η οργάνωση των εργαζομένων, η απεργία και η διεκδίκηση αντιμετωπίστηκαν, ιδίως τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ως αντίπαλοι της προόδου και της ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε: μία αγορά εργασίας στην οποία επικρατεί η εργοδοτική ασυδοσία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανασφάλεια και η εξατομίκευση».

Και τόνισε ότι «η επίθεση αυτή θα ενταθεί ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές της 25ης του Ιούνη, ιδίως εάν καταγράφει ο ίδιος συσχετισμός δύναμης με αυτόν της 21ης Μάη. Για αυτό οφείλουμε να αγωνιστούμε και να κάνουμε το παν για να τον ανατρέψουμε. Να αγωνιστούμε μέχρι τη τελευταία ψήφο, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό».

Όσο για το κόμμα, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι πυροτέχνημα, βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση της κοινωνίας, όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ως κόμμα-συμπλήρωμα της δεξιάς διακυβέρνησης. Βρίσκεται ως κόμμα εξουσίας που διεκδικεί τη διακυβέρνηση προς όφελος των δυνάμεων της κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν γίναμε κόμμα εξουσίας από τη συγκυρία, αλλά επειδή εκφράσαμε κοινωνικές ανάγκες».

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή «μαύρη» επέτειο από τη μέρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου του 2012 έκλεισε την ΕΡΤ, μιλώντας για τους κοινωνικούς αγώνες στους οποίους ήταν παρών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστούμε για να υπάρχει ισχυρός αντίπαλος που να μπορεί να κοιτάει στα μάτια της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί αυτό θέλει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, την επόμενη ημέρα χωρίς αντίπαλο για να λεηλατήσει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε στη συνέχεια και υπογράμμισε: «Να επιβάλει μια πολιτική που δε λογαριάζει τον άνθρωπο αλλά μονάχα τα κέρδη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί