«Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας»: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Παξινού

Tο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης & οι Εκδόσεις Καλέντη συνδιοργανώνουν την εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Γιώργου Παξινού «Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας».

Η εκδήλωση θα γίνει στον ανακαινισμένο χώρο του Πολύκεντρου Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο), το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 19.30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κριτσωτάκη Ειρήνη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και νευρογλωσσικού προγραμματισμού N.L.P., συγγραφέας.

Τζωρτζακάκη Κική, Παιδαγωγός, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας.

Ποιος είναι ο Γιώργος Παξινός

Ο Γιώργος Παξινός κατάγεται από την Ιθάκη. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Berkeley, McGill και Yale και ήταν επισκέπτης επιστήμονας στο Cambridge, στην Οξφόρδη, στο Stanford και στο UCLA. Είναι καθηγητής Ιατρικών Επιστημών της Neuroscience Research Australia και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ. Έχει εντοπίσει και ονομάσει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε στην ιστορία (94 πυρήνες) και δημοσίευσε 58 βιβλία, το πρώτο του, The Rat Brain in Stereotaxic Coordinates, είναι η δημοσίευση με τις περισσότερες αναφορές στη νευροεπιστήμη και, για δεκαετίες, το τρίτο βιβλίο με τις περισσότερες αναφορές όλων των επιστημών όλων των εποχών. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου Atlas of the Human Brain έλαβε το Βραβείο Αριστείας για Εκδόσεις της Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών και η τελευταία έκδοση το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης. Δύο του άτλαντες του ανθρώπινου εγκεφάλου έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Είναι επίτιμος διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων και Ιονίου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σε μελέτη που ανακοινώθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021, συμπεριλήφθηκε στους 63 Έλληνες ιατρικούς επιστήμονες που θεωρείται ότι είχαν ιστορική συμβολή στην ιατρική πρόοδο την περίοδο 1821-2021. Οι άτλαντες και οι έννοιες της οργάνωσης του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους επιστήμονες που εργάζονται με τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της γνώσης, του συναισθήματος, των κινήτρων και της σκέψης, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών ή ψυχιατρικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη ή ζωικά μοντέλα αυτών των ασθενειών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Αυστραλιανής Εταιρείας Νευροεπιστημών (2005-2006) και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Νευροεπιστήμης του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας Εγκεφάλου (IBRO 2004-2007).

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί