Αλ. Ανδρικάκης: Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα “κατορθώματα” του κ. Μ. Διονέλλη, με αφορμή επιστολή της ΕΦΣΥΝ

Μια επιστολή – απάντηση της ΕΦ.ΣΥΝ. για την καταγγελία του Π. Γεωργουδή ότι ο Μ. Διονέλλης, υποψήφιος βουλευτής του ΜΕΡΑ25, ζήτησε την απόλυσή του. Και μερικά περιστατικά, όπως τα καταθέτει στην κοινωνία, ο υπεύθυνος του Candiadoc.gr Αλ. Ανδρικάκης από τον καιρό της συνεργασίας με έναν αλαζόνα, εριστικό και αχάριστο δημοσιογράφο, που θεωρεί ότι κατέχει την παπική μοναδικότητα της αλήθειας. Όπως λέει ο Αλ. Ανδρικάκης, η σημερινή αναφορά προκλήθηκε από ένα καταιγισμό μηνυμάτων, το ίδιο πάντα αλαζονικών, με τη μορφή bullying, από τον κ. Μ.Δ.

Δεν διαψεύδει η Εφημερίδα των Συντακτών την καταγγελία του δημοσιογράφου Παναγιώτη Γεωργουδή ότι ο σημερινός υποψήφιος του ΜΕΡΑ25 στο Ηράκλειο, Μάριος Διονέλλης, ζήτησε στο παρελθόν την απόλυσή του, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής σύσκεψης την περίοδο της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ:

Η… “αριστερά” του ΣΚΑΪ υπέρ των απολύσεων ή όταν ο υποψήφιος του ΜΕΡΑ25 ζήτησε να εκδιωχθεί συνάδελφός του

Η ΕΦΣΥΝ, που απαντά στο Candiadoc όπου δημοσιεύτηκε η καταγγελία, αναφέρει ότι δεν υπήρξε επίσημο “αίτημα” στην εφημερίδα και τα συλλογικά της όργανα.

Προσθέτει όμως, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα την καταγγελία ότι:

“Στις διαδικτυακές συναντήσεις μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας,
όπως και στις φυσικές, η καλόπιστη και αυστηρή κριτική και η ενδελεχής αυτοκριτική, η επίμονη
ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και η οξεία αντιπαράθεση σε ζητήματα που ανακύπτουν
αντιμετωπίζονται απ’ όλους μας ως χρήσιμο και κρίσιμο συστατικό της δημοσιογραφικής δουλειάς μας”.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΦΣΥΝ για την καταγγελία σε βάρος του ανταποκριτή της στην Κρήτη:

Αγαπητοί συνάδελφοι
Με έκπληξη διαβάσαμε την καταγγελία του συνταξιούχου συναδέλφου μας, Παναγιώτη
Γεωργουδή, εναντίον του συναδέλφου μας, Μάριου Διονέλλη, σύμφωνα με την οποία ο τελευταίος
ζήτησε την απόλυση του πρώτου από την εφημερίδα μας σε διαδικτυακή σύσκεψη κατά τη
διάρκεια της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.
Διαβεβαιώνουμε πως η εφημερίδα και τα συλλογικά της όργανα ουδέποτε έγιναν αποδέκτες ή
συζήτησαν τέτοιο αίτημα. Στις διαδικτυακές συναντήσεις μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας,
όπως και στις φυσικές, η καλόπιστη και αυστηρή κριτική και η ενδελεχής αυτοκριτική, η επίμονη
ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και η οξεία αντιπαράθεση σε ζητήματα που ανακύπτουν
αντιμετωπίζονται απ’ όλους μας ως χρήσιμο και κρίσιμο συστατικό της δημοσιογραφικής δουλειάς
μας. Μας θλίβει βαθύτατα που η όποια διαφωνία μεταξύ συναδέλφων ανασύρθηκε 2 χρόνια μετά
και δημοσιοποιήθηκε εκτός των συλλογικών διαδικασιών της εφημερίδας, ως καταγγελία, μια
ανάσα πριν από τις κρίσιμες για τους πολίτες κάλπες.
Ευχόμαστε από καρδιάς στον συνάδελφο Μάριο Διονέλλη καλή επιτυχία στις εκλογές, στις οποίες
κατέρχεται ως υποψήφιος του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο Κρήτης.
Εφημερίδα των Συντακτών

Και μια σημείωση από το Candiadoc προς την ΕΦΣΥΝ:

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι πάντα αθώα, αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦΣΥΝ, ούτως όπως φαίνονται, όπως γνωρίζουμε οι παλιότεροι στο σινάφι μας. Ούτε επειδή κάποιος πολύ πονηρά εμφανίζεται το “θύμα” μιας καταγγελίας και μάλιστα προεκλογικά. Το υπαινίσσεστε άλλωστε και εσείς, ότι επίσημα μπορεί να μην έγινε καταγγελία αλλά προφανώς έγινε στις διαδικτυακές συναντήσεις.

Είναι η αλήθεια πάντως ότι ο συγκεκριμένος ανταποκριτής σας, ο κ. Μ.Δ., με περίσσιο θράσος συχνά πυκνά εμφανίζεται – εντελώς ατεκμηρίωτα- ως “μαστιγωτής” της “αδικίας”, την οποία έχει διαπράξει μάλλον ο ίδιος και προσπαθεί να βρωμίσει με αυτήν άλλους, θυμίζοντας την γνωστή ποιητική αναφορά του μεγάλου Μανώλη Αναγνωστάκη για τους λερωμένους που προσπαθούν να βρωμίσουν τους άλλους…

Ακόμα θυμάμαι, για παράδειγμα, ότι ο συγκεκριμένος κ. Μ. Δ. “έδινε” χωρίς κανένα δισταγμό τον υπογράφοντα προκειμένου να πείσει τον σημερινό υφυπουργό του Μητσοτάκη Λ. Αυγενάκη, να μην προχωρήσει μήνυσή σε βάρος του. Πώς με “έδινε”; Υπογράφοντας δήλωση ότι εγώ τον είχα παρασύρει σε δημοσιεύματα! Μιλάμε για την περίοδο του 2015, 2016 και ίσως αργότερα, όταν εγώ σταμάτησα να έχω οποιαδήποτε συναδερφική ή άλλη σχέση με τον κύριο Μ.Δ., όταν διαπίστωσα πάρα πολύ καθαρά την αλαζονική του συμπεριφορά, την αχαριστία του χαρακτήρα αλλά και την απρόκλητη εκδικητικότητά του.

Πώς θα σας φαινόταν αν, για να γλιτώσει ίσως μια διαδικασία δίκης ένας συνάδερφός μας, έδινε ωμά και ψυχρά έναν άλλον, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά βάση σ’ αυτό το ρουφιανιλίκι, καθώς οι δυο συνάδερφοι καιρό πριν δεν έλεγαν ούτε καλημέρα; Κι όμως , ο σημερινός “επαναστατημένος” συνάδερφος και υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο με το ΜΕΡΑ25, το έπραξε, με συνέπεια στα πολλά δικαστήρια, ποινικά και αστικά, που ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζω τον κ. Αυγενάκη, να είναι βασικό του επιχείρημα η αθλιότητα του κ. Μ.Δ. σε βάρος μου.

Τι έκανε; Αντέγραψε δικό μου δημοσίευμα, δεν παρέθεσε πηγή, έβαλε και τα δικά του και μια φωτογραφία Αυγενάκη. Ο Αυγενάκης έκανε μήνυση σε μένα, που ήξερα τι έγραψα και πώς το έγραψα, έκανε και στον κ. Μ.Δ. που έβαλε ό,τι ήθελε και μετά πήγε στο δικαστήριο να πει “ο Ανδρικάκης με παρέσυρε”! Αναρωτιέμαι ακόμα κι αν ήταν έτσι, να τον είχα… “παρασύρει” τον ανήλικο, πήγε ποτέ δημοσιογράφος σε δικαστήριο να πει “ο τάδε μου το είπε, δε φταίω εγώ!”, έχει συμβεί; Ναι, με τον κ. Μ.Δ….

Και δεν είναι το μόνο το οποίο με εμποδίζει να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Μ.Δ., όπως εσείς κάνετε.

Ο κ. Μ.Δ. όντως υπήρξε για 3 μήνες συνεργάτης μου στο ραδιοσταθμό Candia 93,6 του Ηρακλείου, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2014. Ο σταθμός ήταν ιδιοκτησία των αδερφών Βατσινά, ως κύριων μετόχων. Από τις 5 (καθημερινές) εκπομπές της εβδομάδας ο υπογράφων χρειαζόταν να καλύπτει (με διάφορους τρόπους) τις 2 ή 3 απουσίες του κ. Μ. Δ., καθώς έφευγε για ανταποκρίσεις του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, όπου εργαζόταν ταυτόχρονα. Και να καλύπτει, να καλύπτει και να προστατεύει τις αυθαιρεσίες και τον συνάδερφο, για να μη χάσει κανένα μεροκάματο. Συναδερφικά, απλά… Αλλά κάποιος αυτή τη “συναδερφική προθυμότητα” την θεώρησε “ανοησία” εκ μέρους μου μάλλον…

Και δεν είναι αυτό μόνο. Τον Ιούλιο του 2014, δηλαδή μόλις 3 μήνες μετά που εξέπεμψε το ραδιόφωνο, το ΕΣΡ υιοθέτησε καταγγελία ότι ήταν μουσικό ραδιόφωνο το Candia και έπρεπε αμέσως να πάψει να εκπέμπει δημοσιογραφικό πρόγραμμα.

Εκείνη την εποχή ο κ. Μ.Δ. ανέμενε να γεννήσει η σύζυγός του (νομίζω τον Δεκέμβριο του 2014). Παρά το γεγονός ότι το ραδιόφωνο σταμάτησε να εκπέμπει δημοσιογραφικό πρόγραμμα, απαίτησα (όπως σας το λέω, με απειλή παραίτησης) να παραμείνει τουλάχιστον ασφαλισμένος ο κ. Μ.Δ. ώστε να υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ενόψει του σημαντικού γεγονότος που περίμενε στη ζωή του το ζεύγος. Όντως μέχρι τον Νοέμβριο διατηρήθηκε η ασφάλιση. Όταν εκπρόσωπος των ιδιοκτητών -χωρίς πλέον να μπορώ να το εμποδίσω- ανακοίνωσε στον κ. Μ.Δ. ότι δεν θα συνεχιστεί άλλο η ασφαλιστική κάλυψη, ξέρετε τι έκανε; Πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατήγγειλε ότι δεν… πληρωνόταν το υπόλοιπο διάστημα, αν και εργαζόταν μετά τον Ιούλιο! Και, ως υπεύθυνος της εταιρείας για τα δημοσιογραφικά, έπρεπε να σπεύσω στις 26 Ιανουαρίου 2015, την επομένη των εκλογών τις οποίες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά δηλαδή από 24ωρη δημοσιογραφική εργασία) να αποδείξω ότι δεν ήμουν εγώ το μαύρο πρόβατο αλλά ο κ. Μ.Δ. Ούτε τότε θέλησα να δώσω συνέχεια. Το θέμα έκλεισε με ένα 500ευρω, για να ξέρουμε την αξία του καθενός μας…

Ούτε εδώ τελειώνουν τα αλαζονικά και άθλια, αντισυναδερφικά, “κατορθώματα” του κ. Μ.Δ.

Το 2019 με σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων το Candiadoc.gr, στο οποίο έχω και σήμερα τη δημοσιογραφική ευθύνη, παρουσίασε στους πολίτες τα “έργα και τις ημέρες” του συνταξιούχου γιατρού Γιώργου Χαλκιαδάκη, τον οποίο, κατά τις πληροφορίες μας που επιβεβαιώθηκαν, επέβαλε η οικογένεια Βαρδινογιάννη (χωριανός της γαρ) και η Ντόρα Μπακογιάννη ως διοικητή στο ΠΑΓΝΗ. Οι αποκαλύψεις αφορούσαν σε θέματα και ηθικής αλλά και ορθής ιατρικής πράξης, ακόμα και δικαστικές σε βάρος του αποφάσεις.

Λίγες μέρες αργότερα διάβασα στην ΕΦ.ΣΥΝ. ένα ρεπορτάζ με στοιχεία που είχαμε αποκαλύψει στο Candiadoc και πιθανώς κάποια επιπλέον. Καμιά αναφορά φυσικά στην αρχική πηγή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Με έκπληξη στην ίδια ανάρτηση διάβασα και την καταγγελία ότι “για όλα αυτά τα μέσα της Κρήτης δεν μιλάνε αν και ξέρουν”, αφήνοντας να εννοεί ότι είναι… εξαγορασμένα από τους Βαρδινογιάννηδες (ή κάτι τέτοιο)! Ω, τι απύθμενο θράσος του συντάκτη, που όλοι καταλαβαίναμε ποιος ήταν…

Ο κ. Μ.Δ., μοναδικός φορέας της αλήθειας, πήρε όλες τις πληροφορίες μας, τις έκανε δικές του, πρόσθεσε μερικά ακόμα στοιχεία, και μας κατήγγειλε ότι… είμαστε και αργυρώνητοι!

Τότε απάντησα και αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Σε αυτά παραθέτω και σχετικές παραπομπές.

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦΣΥΝ, τα ΜΜΕ της Κρήτης δεν είναι όλα ίδια ούτε όλα ελέγχονται από τους Βαρδινογιάννηδες

Ο νέος διοικητής του ΠΑΓΝΗ, η πρωτόδικη καταδίκη, η αθώωση στο Εφετείο και το κατηγορητήριο καταπέλτης

 Η δεύτερη καταδίκη του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η αγωγή 1,5 εκατ. €, η ΕΔΕ και οι μηνύσεις σε γιατρούς «κατηγόρους» του

Οι αντιδράσεις στη ΝΔ και οι καταγγελίες για τους… «Θόδωρους» που στήριξαν τον νέο διοικητή του ΠΑΓΝΗ!

Αλέκος Α. Ανδρικάκης

Δημοσιογράφος

μέλος ΕΣΗΕΠΗΝ από το 1987

υπεύθυνος του Candiadoc.gr

και ουδεμία σχέση επαγγελματική ή άλλη έχων με τον κ. Μ.Δ. από τα τέλη του 2014 (για να σταματήσει και ο Αυγενάκης να χρησιμοποιεί τα ρουφιανιλίκια και τα ψεύδη για να στηρίζει κατηγορίες σε βάρος μου)

ΥΓ: Δεν είχα καμιά πρόθεση να αποκαλύψω όλα αυτά σε βάρος του κ. Μ.Δ. αν και τα ξέρουν κάποιοι άνθρωποι και φυσικά οι πρωταγωνιστές των γεγονότων. Δηλαδή δεν είχα πρόθεση να τα αποκαλύψω 2 μέρες πριν τις εκλογές. Όμως σήμερα ξέφυγε από τα όρια. Λόγω αυτής της αλαζονείας που τον χαρακτηρίζει, της παπικής “μοναδικότητας της αλήθειας”, του… “ρουφιανιλικού” (μην ξεχνάμε ότι ως Γραφείο Τύπου του ΜΕΡΑ25 κατήγγειλε επαγγελματία δημοσιογράφο του Ηρακλείου, τον Βασίλη Σπυριδάκη, επειδή τόλμησε να κάνει ερώτηση στον γραμματέα του ΜΕΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη που δεν άρεσε στον ίδιο και στον κ. Μ.Δ.! Και με τη σειρά της η ΕΣΗΕΠΗΝ κατήγγειλε αυτή την αθλιότητα στην οποία πρωταγωνίστησε ο κ. Μ.Δ.).

Δείτε:

Κρήτη: Όταν το ρουφιανιλίκι γίνεται καθημερινότητα στη “δημοσιογραφία”…

Η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Ηρακλείου από το ΜΕΡΑ25

Δεν είχα καμιά πρόθεση λοιπόν, αλλά οι ιδιόμορφες πλευρές του χαρακτήρα του κ. Μ.Δ. τον κάνουν να ξεφεύγει από τα όρια. Και σήμερα πάλι ξέφυγε. Ο κ. Μ.Δ. από το πρωί με βομβαρδίζει με μηνύματα, με τη μορφή ενός ιδιότυπου bullying, προκειμένου να αναρτήσω την απάντηση της ΕΦΣΥΝ που κατάλαβε ότι τον “καλύπτει”. Λες κι εγώ περίμενα από τον “ακριβοδίκαιο” κ. Μ.Δ. να μου υποδείξει, μετά 38 χρόνια στη δουλειά, τι πρέπει να πράξω έχοντας μια απάντηση στα χέρια μου.

Με ενόχλησε πολύ ότι ακόμα και σήμερα φέρεται με απίστευτο θράσος, αλαζονεία, μαγκιά, θεωρώντας εαυτόν ως κάτι διαφορετικό από ό,τι είμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι της “πλέμπας”. Και μάλλον, ξέροντας πόσα ξέρω και έχω διαχειριστεί για εκείνον και εξαιτίας εκείνου, νόμιζε πως δεν μιλούσα μέχρι τώρα από αδυναμία… (Αρκεί να πω ότι κάποτε σε μια επιτροπή του ΙΚΑ όπου υπήρχε καταγγελία σε βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, εμφανίστηκε, μου έδωσε απέξω συγχαρητήρια “γιατί είμαι η μόνη φωνή” – το Candia εννοούσε- που κάνει αληθινή δημοσιογραφία στην Κρήτη και μετά μπήκε μέσα και είπε ό,τι μπορούσε να σκεφτεί εναντίον του ίδιου που εκθείαζε λίγο πριν απέξω!)

Ας αιτιάται εαυτόν ο κ. Μ.Δ. για το ότι σήμερα αποφάσισα να γράψω όλες αυτές τις αλήθειες. Και πριν επιχειρήσει να διαψεύσει να φροντίσει να θυμηθεί μήπως υπάρχουν και άλλα που μπορώ να αποδείξω… Και άνθρωποι που ξέρουν και δεν τους επικαλέστηκα όλους εδώ.

Ο ίδιος

Αλ. Α. Ανδρικάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί