Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦΣΥΝ, τα ΜΜΕ της Κρήτης δεν είναι όλα ίδια ούτε όλα ελέγχονται από τους Βαρδινογιάννηδες

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι andrikakis.jpg

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Αγαπητοί συνάδελφοι της Εφημερίδας των Συντακτών,

Διάβασα με ενδιαφέρον τις αναφορές και το αποκαλυπτικό σας ρεπορτάζ για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σε σχέση με τον νέο διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη. Χαίρομαι που κάποιο κεντρικό μέσο, έστω και μετά από μέρες, ασχολήθηκε με την προκλητική τοποθέτηση ενός πανεπιστημιακού γιατρού με δικαστικές περιπέτειες σε σχέση με την ιατρική του ενασχόληση αλλά και πολλές άλλες προκητικές συμπεριφορές μέσα στο ΠΑΓΝΗ που υπηρέτησε για χρόνια, όπως, για παράδειγμα, η βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος συναδέλφων του που “τόλμησαν” να καταγγείλουν δραστηριότητές του.

Παράλληλα νιώθω την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ δημόσια για μια αναφορά σας, που αδικεί και θίγει την προσπάθεια της δημοσιογραφικής ομάδας του Candiadoc, αλλά και μερικών ακόμα, λίγων είναι η αλήθεια, μέσων ενημέρωσης στο νησί.

Γράφετε, ξεκινώντας το ρεπορτάζ:

“Ο νέος μεταξύ αρίστων διοικητής του ΠΑΓΝΗ φαίνεται ότι διαθέτει μεγάλη δύναμη στην Κρήτη, μια και από τον τοπικό Τύπο δεν υπήρξαν καθόλου αναφορές για το πολυτάραχο έργο του στις δύο κλινικές του νοσοκομείου. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι η επιλογή του συνταξιούχου γιατρού έγινε με υπόδειξη ισχυρής οικονομικά οικογένειας που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και φυσικά και στα ΜΜΕ”.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η απολύτως ανακριβής και άδικη αναφορά σας προέρχεται από πρόχειρη προσέγγιση του θέματος και από λειψή ενημέρωση. Γιατί αν απλά είχατε απευθυνθεί στους εκπροσώπους σας στην Κρήτη, θα μαθαίνατε ότι πολλές από τις αναφορές που φιλοξενείτε είναι απόκαλύψεις του Candiadoc.gr.

Δείτε για παράδειγμα: Ο νέος διοικητής του ΠΑΓΝΗ, η πρωτόδικη καταδίκη, η αθώωση στο Εφετείο και το κατηγορητήριο καταπέλτης

 Η δεύτερη καταδίκη του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η αγωγή 1,5 εκατ. €, η ΕΔΕ και οι μηνύσεις σε γιατρούς «κατηγόρους» του

Ξέρετε, στην Κρήτη και συνολικά στην ελληνική περιφέρεια, δεν είναι όλα ξεπουλημένα, δεν είναι όλα ελεγχόμενα. Υπάρχουν δημοσιογραφικές φωνές, όπως αυτή του Candiadoc, που προσπαθούν να φωνάζουν πολύ δυνατά την αλήθεια, αυτή την αλήθεια που κρύβει η διαπλοκή και στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα. Γι αυτό, και αυτή την ώρα, εξελίσσεται μια ακόμα προσπάθεια οικονομικής ασφυξίας στο μέσο μας, αλλά παράλληλα μια προσπάθεια να “σβήσει από το χάρτη” και μέσω άλλων τρόπων: για παράδειγμα, η ανήθικη προσπάθεια από τα “Hellinika Hoaxes” να καταγγέλλουν σχεδόν μέρα παρά μέρα το Candiadoc, χτυπώντας την αξιοπιστία του, ή οι συνεχείς σε βάρος του δικαστικές προσφυγές από διάφορους παράγοντες του συστήματος της διαπλοκής, με πιο “επίκαιρη” μια ακόμα αγωγή του Λευτέρη Αυγενάκη, που εκδικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου. Για ενημέρωση, ουδεμία καταδίκη έχουμε, άρα οι αποκαλύψεις μας είναι πάντα τεκμηριωμένες.

Δεν ζητούμε καμιά αποκατάσταση από την Εφημερίδα των Συντακτών, παρά μόνο την αλήθεια. Δεν είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι στην Κρήτη, δεν βάζουμε όλοι πλάτη στη διαφθορά, δεν έχουν τη δύναμη να δίνουν σε όλα τα μέσα εντολές οι Μητσοτάκηδες και οι Βαρδινογιάννηδες.

Μάλιστα έχουμε τα κότσια, και σε αυτή την υπόθεση, να καταγγείλουμε την εμπλοκή και των Βαρδινογιάννηδων (ονομαστικά) στην τοποθέτηση του νέου διοικητη του ΠΑΓΝΗ.

Γράφαμε μόλις πριν λίγες ημέρες:

“Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη (σ.σ. της τοπικής ΝΔ) που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, στον διορισμό του κ. Χαλκιαδάκη υπήρξαν παρεμβάσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του. Και ονομάζουν ως «εισηγητές» στην επιλογή του, την αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτή Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, τον γνωστό Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον «καπετάνιο»!

Αυτοί οι δύο, έλεγε χαρακτηριστικά τοπικό στέλεχος, είναι εκείνοι που εισηγήθηκαν και τακτοποίησαν την τοποθέτηση του νέου διοικητή”.

Δείτε: Οι αντιδράσεις στη ΝΔ και οι καταγγελίες για τους… «Θόδωρους» που στήριξαν τον νέο διοικητή του ΠΑΓΝΗ!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αλέκος Α. Ανδρικάκης

Δημοσιογράφος- υπεύθυνος του Candiadoc

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου Νήσων από το 1986

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦΣΥΝ, τα ΜΜΕ της Κρήτης δεν είναι όλα ίδια ούτε όλα ελέγχονται από τους Βαρδινογιάννηδες”

  1. Νίκος Ν.

    Είναι ετσι ακριβως.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί