Δυναμική παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ηρακλείου στον προεκλογικό πολιτικό διάλογο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ηρακλείου στην Πλατεία Δασκαλογιάννη την Κυριακή 14/05/2023.

Με ομιλητές τον  Αλέξανδρο  Κεσσόπουλο, επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Κων/νο Βλαχάκη, γραμματέα της Νεολαίας Σύριζα ΠΣ και τη Φαίδρα Καρούτσου, υποψήφια βουλεύτρια στο Ηράκλειο και με θέμα: «Η Νεολαία ως ζωτικό μέρος του συμβολαίου πολιτικής αλλαγής. Θέσεις Προτάσεις Δεσμεύσεις», αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά και τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, για την προοδευτική αλλαγή και διακυβέρνηση. 

Οι μονόδρομοι της λιτότητας και της καταστολής των αγώνων της νεολαίας,  η περιθωριοποίησή τους, ήταν στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ τα τελευταία χρόνια. 

Ήρθε η ώρα για την επιστροφή της κανονικότητας, της δημοκρατικής λειτουργίας, της ένταξης της νεολαίας μας στο πολιτικό γίγνεσθαι ως πρωταγωνιστής. 

Οι θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για τη νέα γενιά με στόχευση οι νέοι μας να: Να κάνουν  τη δουλειά που ονειρεύονται. 

  • Με άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, 
  • Με την κατάργηση νόμων Χατζηδάκη, 
  • Την επαναφορά ρυθμίσεων για την αιτιολογημένη απόλυση, για το οκτάωρο, για τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τη δήλωση των ωραρίων και των υπερωριών, 
  • Η επανίδρυση του ΣΕΠΕ. 
  • Η σταδιακή εφαρμογή του 35άωρου χωρίς μείωση των αποδοχών.
  • Η ενίσχυση των νέων επιστημόνων, η ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία και η αποτροπή νέου κύματος brain drain.

Το σύνθημα:  Δικαιοσύνη ΠΑΝΤΟΥ Υπόσχεση και Χρέος μας στη Νέα Γενιά, εμπνέει και κινητοποιεί τη νεολαία μας .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί