Ημερίδα για την Ημέρα της Ευρώπης στο Γενικό Λύκειο Αρχανών

Ημερίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης διοργάνωσε η ομάδα των υποψήφιων Πρεσβευτών του Γενικού Λυκείου Αρχανών.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται:

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΓΕΛ Αρχανών στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα EPAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», η ομάδα των υποψήφιων Πρεσβευτών του  σχολείου μας διοργάνωσε ημερίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης, μια μέρα που  σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «διακήρυξης  Σουμάν», ο οποίος διατύπωσε την ιδέα για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει αδιανόητο τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. 

Μας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου μας  και Σύμβουλος κλάδου ΠΕ80 Οικονομολόγων κος Γιώργος Βουζαξάκης, ενώ διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κος Ιωάννης Καραγιαννίδης και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κα Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου. Εισηγήσεις πραγματοποίησε η κα Μαρία Σπυράκη Δημοσιογράφος, πολιτικός, Ευρωβουλευτής ΝΔ (διαδικτυακά), ο κος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, ο κος Νικόλας Μωραϊτάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και ο κος Άγγελος Χατζηνικολάου, δάσκαλoς, Διδάκτoρας του Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΠΘ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική, χορό, ζωγραφική και ομαδικά παιγνίδια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία συμμετείχαν όλα σχεδόν τα παιδιά του σχολείου μας καθώς και φιλοξενούμενα παιδιά του Γυμνασίου Αρχανών από τη Σλοβακία.

Πιστεύουμε ότι ο φετινός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στο σχολείο μας έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να εξοικειωθούν καλύτερα με τις προσπάθειες της ΕΕ να οικοδομήσει μια Ευρώπη πράσινη, ψηφιακή και ανταγωνιστική, δίκαιη και με δεξιότητες, καθώς και ισχυρή, ανθεκτική και ασφαλή. 

        Οι  υπεύθυνες καθηγήτριες

                                         Δρακωνάκη Μαρία ΠΕ86-ΠΕ0401

                             Δαλαμπίρα Κυριακή   ΠΕ01

                             Παλιάτσου Ελένη  ΠΕ02

                             Περράκη Χρύσα  ΠΕ02

                             Περδικάκη Κατερίνα  ΠΕ0402

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί