“Πολιτικά  απαράδεκτη και νομικά έωλη η προσπάθεια Γκάγκα για τα 126 προεκλογικά ρουσφέτια”

Δήλωση Ξανθού-Αυγέρη για προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών στο ΕΣΥ

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, σε χρόνο που απαγορεύονται ρητά οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο, η αν.Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα έσπευσε να προκηρύξει 126 θέσεις Γιατρών- Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας.  Τη στιγμή δηλαδή που έχουν «παγώσει» τα πάντα στο Κράτος, που το ΕΣΥ είναι υπό διάλυση και το κύμα παραίτησης γιατρών έχει διογκωθεί, η αρμόδια για τα νοσοκομεία αν.Υπουργός ενδιαφέρεται όχι να καλύψει επείγουσες  ανάγκες της δημόσιας περίθαλψης αλλά να προβεί σε πελατειακού χαρακτήρα διευθετήσεις ημετέρων. 

Η σπουδή αυτή είναι πολιτικά  απαράδεκτη και νομικά έωλη. Αυτό που χρειάζεται το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του είναι γενναία αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης και όχι μικροκομματικά «μαγειρέματα» για τις διευθυντικές θέσεις. Η άμεση ακύρωση της προκήρυξης είναι το αυτονόητο και επιβεβλημένο. Το στοίχημα είναι η αλλαγή  πορείας στα υγειονομικά πράγματα και η αντιστροφή του κλίματος πλήρους  αποδιοργάνωσης των  δημόσιων δομών  υγείας.  
Αρκετά λοιπόν με το χρεωκοπημένο μοντέλο της ευνοιοκρατίας και του ρουσφετιού που υπερασπίζεται  με «νύχια και με δόντια»  η ΝΔ και το «σύστημα Μητσοτάκη» . Αρκετά με την απαξίωση, την αναξιοπρέπεια και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Απέναντι  στην καθολική κοινωνική απαίτηση για ισχυρό και αποτελεσματικό Δημόσιο, η δημοκρατική πολιτική διέξοδος είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μάη και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας  που θα «επουλώσει τις  πληγές» του ΕΣΥ και του Κράτους Δικαίου στη χώρα.  

Ξανθός Ανδρέας , τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου
Αυγέρη Δώρα, αν. τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί