Η Μίνα Γκάγκα τάζει νέα ρουσφέτια στο παρά πέντε των εκλογών

Την ώρα που οι διορισμοί επιμελητών γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι θα βοηθούσαν να καλυφθούν σημαντικά κενά στα νοσοκομεία, μπαίνουν «στον πάγο» λόγω εκλογών, η Μίνα Γκάγκα τάζει νέα ρουσφέτια

Όπως είναι γνωστό -ενόψει των επικείμενων εκλογών- έχει τεθεί σε ισχύ η «αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών». Αυτό σημαίνει ότι σταματά αυτόματα κάθε διαδικασία πρόσληψης ή διορισμού γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχώρησε έγκαιρα στην έκδοση των ΦΕΚ για διορισμό νέων επιμελητών γιατρών ΕΣΥ με αποτέλεσμα χιλιάδες θέσεις να μένουν κενές.

Μετά το ατόπημα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας η οποία έσπευσε να αποσύρει «μέχρι νεωτέρας» την εγκύκλιο που καταργούσε τις ειδικότητες των γιατρών προκαλώντας αντιδράσεις, το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών προχώρησε σήμερα σε μια νέα καταγγελία.

Παρά την αναστολή προσλήψεων και διορισμών, η Μίνα Γκάγκα ανήρτησε με χθεσινή ημερομηνία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε Νοσοκομεία της χώρας θέτοντας μάλιστα ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαϊου.

«Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα, το οποίο  υποθέτουμε πως διέπραξε με την επίνευση του (νομικού) κ. Πλεύρη, 
προκειμένου να δώσουν σήμα στα στελέχη που τους στήριξαν στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Σημειώνουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει  προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών» 
καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας από την αναπληρώτρια υπουργού να αποσύρει την «παράνομη προκήρυξη και να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών 

Το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα

Με την κυβέρνηση της ΝΔ και δη με την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα δεν πρόκειται να πλήξουμε μέχρι τις 21 Μαΐου. 

Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο για την εφημέρευση των Νοσοκομείων με την οποία καταργεί τις ειδικότητες και αναγκάστηκε πανικόβλητη μετά τις αντιδράσεις να ανακαλέσει, μετά τις επανειλημμένες (πέντε τον αριθμό) δήθεν «ορθές» επαναλήψεις στην προ διμήνου προκήρυξη θέσεων γιατρών, μετά την απόσυρση της υπουργικής Απόφασης για τις διακομιδές, ήρθε το σημερινό ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την πάγια εγκύκλιο αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, η κ. Γκάγκα αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα 4/5/23 προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε Νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαϊου.

Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα, το οποίο  υποθέτουμε πως διέπραξε με την επίνευση του (νομικού) κ. Πλεύρη, 
προκειμένου να δώσουν σήμα στα στελέχη που τους στήριξαν στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Σημειώνουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει  προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών.

Καλούμε την κ. Γκάγκα να αποσύρει πάραυτα την παράνομη προκήρυξη και  να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ. Εάν δεν το  πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής  διαδικασίας.

Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθεί το έγγραφο της προκήρυξης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί