Ένας πρωθυπουργός στον κόσμο του: Επιμένει ότι τα εισοδήματα αυξήθηκαν ο Κ. Μητσοτάκης (Βίντεο)

Είπε ρητά «όχι» στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα

Στο στόχο της αυτοδύναμης κυβέρνησης επέμεινε με αλαζονεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να αιτιολογήσει γιατί στις εκλογές της 21ης Μαϊου δεν θα συζητήσει για συνεργασίες.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN (2/5/23), ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε τη δυνατότητα αποτελεσματικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και τη στάση του Κινήματος σε μία σειρά θεμάτων όπως το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Ερωτηθείς εάν για τη Νέα Δημοκρατία το 31% στις πρώτες εκλογές θα είναι αποτυχία ενώ το 34% επιτυχία, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει. “Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μία και μοναδική κάλπη που είναι μπροστά μας. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους”, δήλωσε και τόνισε ότι στόχος είναι “η νίκη να είναι τόσο καθαρή, που να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος να είναι πρωθυπουργός. Επανέλαβε μάλιστα ότι: “Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική. Σε μία μονοκομματική κυβέρνηση, παίρνουμε πιο γρήγορα αποφάσεις. Δεύτερον μονοκομματική ΝΔ δεν σημαίνει ότι θα ειναι μόνο η παλιά παραδοσιακή ΝΔ, δείτε τα στελέχη που έχουμε εντάξει. Και τρίτον, γιατί και με το ΠΑΣΟΚ έχουμε σημαντικές διαφορές”.

Επανέλαβε ότι δεν θα μειωθούν ΦΠΑ και ΕΦΚ

Παράλληλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ΟΟΣΑ κάνει λάθος και ότι τα εισοδήματα αυξήθηκαν αλλά τα ροκάνισε ο πληθωρισμός που είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ενώ είπε ρητά «όχι» στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Προσπαθεί να «μαζέψει» το σχέδιο αποστασίας

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ στο Δυτικό Τομέα, Μπάμπη Καούκη, πως εάν λείπουν δύο – τρεις έδρες για αυτοδυναμία, η ΝΔ θα απευθυνθεί σε βουλευτές εκλεγμένους με άλλα κόμματα, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε ότι “κάποιοι υποψήφιοι μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία, λέγονται και πράγματα που δεν απηχούν την επίσημη θέση” και τόνισε:

“Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους εκλεγμένους με τη ΝΔ βουλευτές”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί