Μητσοτάκης όπως… Θάτσερ! – Το πρόγραμμα της ΝΔ υπέρ των λίγων και κολλητών, ενάντια στην κοινωνία

Άρωμα θατσερισμού, χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και δίχως ρυθμίσεις για την τιθάσευση της αισχροκέρδειας, απορρέει από το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

O πρωθυπουργός περιορίστηκε να θέσει τον γενικόλογο στόχο της αύξησης του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην επόμενη τετραετία, στην αύξηση των συντάξεων κατά 4% και την πτώση της ανεργίας μέχρι το 2027 στο 8%.

Σημειώνεται ότι οι υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθαν μία μέρα αφότου ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή αποκάλυψε ότι οι πραγματικές μισθολογικές αποδοχές στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 7,4% οι πραγματικές μισθολογικές αποδοχές πέρυσι λόγω της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους παρακάτω στόχους εφόσον επανεκλεγεί:

«Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ, αύξηση επενδύσεων κατά 70%, μείωση δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2030, μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% έως το 2027, αύξηση μεριδίου μεταποίησης, με εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ το 2027, 12μηνη τουριστική περίοδος με έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, η Ελλάδα μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος 25% αύξηση των μισθών μέσα στην τετραετία, να πάει στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός μέσα στην τετραετία και στα 950 ευρώ τουλάχιστον ο κατώτατος μισθός.

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3-4% την 1/1/2024.

Θα έχουμε αύξηση των μισθών για πρώτη φορά μετά από χρόνια των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου την 1/1/2024 με συνολική επιβάρυνση 500 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα μόνο για τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και εντατικοί έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας.

Το τέλος επιτηδεύματος εντός της τετραετίας θα έχει πλήρως καταργηθεί. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Μειώνουμε σε πρώτη φάση κατά μία επιπλέον μονάδα τις ασφαλιστικές εισφορές για να μειώσουμε τη φορολόγηση στην εργασία και από 1/1/2025 μειώνουμε τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί