Πρόεδρος του Μουσείου Ηρακλείου ή πώς ανταμείβεται η χυδαιότητα απέναντι στην Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα (εικόνες)

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Όταν πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το όνομα του Ιωακείμ Γρυσπολάκη ως προέδρου στο “νέο” προς ιδιωτικοποίηση Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, πολλοί αναρωτήθηκαν “ποιος είναι αυτός”. Και άλλοι “πού τον θυμήθηκαν αυτόν;”

Δείτε:

Μουσεία: Προχώρησαν την ιδιωτικοποίηση, τακτοποίησαν και ημέτερους- Ο Ι. Γρυσπολάκης πρόεδρος στο Μουσείο Ηρακλείου

Μουσείο Ηρακλείου: Ο “λαλίστατος” 76χρονος πρόεδρος, με τις αυταρχικές πολιτικές, την αμετροέπεια και τη γύρα σ’ όλο το πολιτικό σύστημα

Μουσείο Ηρακλείου: Δείτε ποιοι είναι οι κολλητοί του Μητσοτακέικου που τολμούν να υλοποιήσουν ως ΔΣ την ιδιωτικοποίηση

Πράγματι οι νεότεροι δεν ξέρουν και πολλά περί του Ιωακείμ (Μάκη) Γρυσπολάκη, τον οποίο θυμόμαστε και στο Ηράκλειο τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Σήμερα είναι 76 ετών, ταυτίστηκε με την πλέον αυταρχική εποχή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τόσο ως πρύτανης όσο και ως καθηγητής. Και καταγγέλθηκε γι αυτό ουκ ολίγες φορές όχι μόνο από τους φοιτητές αλλά και από συναδέρφους του πανεπιστημιακούς αλλά και την τοπική κοινωνία.

Ας θυμηθούμε μεταξύ άλλων ότι επί θητείας του έγιναν:

-Ανακήρυξη ως μη νόμιμης της εκπροσώπησης του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύγκλητο.
-Κατάργηση του επιδόματος ενοικίου προς τους φτωχότερους φοιτητές.
-Υποτροφίες προς τους καλύτερους ασχέτως εισοδήματος.
-Ακύρωση της εξεταστικής περιόδου τον Σεπτέμβριο του 2006.

Ο συνήθως εριστικός λόγος και ο αυταρχισμός του έγινε γνωστός τα χρόνια εκείνα, δυο δεκαετίες πριν. Και οι μνήμες είναι ζωντανές καθώς συνεχίζει και σήμερα να προκαλεί με τις θέσεις του και τη φρασεολογία. Σαν ένας “Άδωνης Γεωργιάδης” του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και του ακαδημαϊκού χώρου, που πλέον δηλώνει φανατικός θαυμαστής του Μητσοτάκη, επειδή… μισεί γενικά την Αριστερά και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, κυρίως από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση μέχρι και τώρα, ο άνθρωπος δεν έχει αφήσει ύβρη να μην εκστομίσει και γράψει και απαξιωτική αναφορά να μην διατυπώσει. Μέχρι που χαρακτήρισε τον Τσίπρα “ανήθικο”, αρχιερέα της εκτροπής,αιώνιο φοιτητή 10ετίας” που έκαναν αμάν οι καθηγητές του να πάρει το πτυχίο και να τους απαλλάξει από την παρουσία του, με μόνη ικανότητα αυτή του ψεύτη, το λέει “Μουσολίνι”, τύπο πρέπει να πετάξουμε τον “καιάδα” (!), ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα άλλα, τον έχει ονομάσει “ISIS” αλλά και “αποκρουστική αριστερά”.

Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικές από τις αναφορές του, για να καταλάβουμε “πού θυμήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον 76χρονο Ιωακείμ Γρυσπολάκη”.

Να σημειώσουμε απλά για τους λόγους της ιστορικής αλήθειας ότι ο κ. Γρυσπολάκης ξεκίνησε από τη νεολαία Λαμπράκη, μετά τη Μεταπολίτευση πέρασε από το ΚΚΕ, αργότερα από τον Συνασπισμό, το ΠΑΣΟΚ και δη το “εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ” του Σημίτη, στο οποίο υποτίθεται ότι ιδεολογικά ανήκει σήμερα, ως θαυμαστής του Σημίτη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, της Διαμαντοπούλου αλλά και… του Μητσοτάκη! Για τον τελευταίο έχει πρόσφατα γράψει ότι είναι ο μόνος που έχει την “ευκαιρία” να αλλάξει τον τόπο. Το έγραψε μετά την τραγωδία των Τεμπών, λίγο πριν διοριστεί πρόεδρος στο Μουσείο… Α, φυσικά είναι στο πλευρό του Μητσοτάκη και για τις υποκλοπές, θεωρώντας τις φυσιολογικές και ζητώντας να εκδιωχθούν από την ΕΥΠ όσοι έδωσαν στοιχεία “στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως αποκαλεί το Documento!

Όπως έχει γράψει σε άρθρο του, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ψήφισε τον Λοβέρδο και στον δεύτερο, όταν είχε να επιλέξει ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Παπανδρέου, τον Ανδρουλάκη.

“Τέμπη, η μεγάλη ευκαιρία! – Υποκλοπές: Η ΕΥΠ έκανε τη δουλειά της, όλα που λέγονται είναι προφάσεις εν αμαρτίαις”

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις πολιτικές και κοινωνικές του αντιλήψεις από την αρθρογραφία του.

“ΣΥΡΙΖΑ όπως ISIS, Ανήθικος και ανίκανος ο Τσίπρας, να τον πετάξουμε στον Καιάδα”

Σε ένα παραλήρημα χυδαιότητας δημοσιεύει άρθρο στο protagon.gr στις 3 Αυγούστου 2017. Τίτλος του “Πανεπιστήμια όπως Μοσούλη, ΣΥΡΙΖΑ όπως ISIS”

“Θαυμάστε” φρασεολογία πανεπιστημιακού δασκάλου, που θα ζήλευε και το συνοδοιπόρος του Άδωνης Γεωργιάδης ή εκείνος ο σημερινός γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Π. Μαρινάκης, που ήθελε τον Τσίπρα αντίπαλο σε έναν εμφύλιο για να τον καθαρίσει…

Γράφει λοιπόν ο 76χρονος πλέον πρώην πρύτανης:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού κατήργησε τα πρότυπα σχολεία, το ολοήμερο και το ψηφιακό σχολείο, άρχισε και ολοκλήρωσε την τελειωτική καταστροφή του νόμου 4009 για τα ΑΕΙ. Δεν θα μείνω στα λεγόμενα του πλέον αμόρφωτου Πρωθυπουργού, που γνώρισε η Ελληνική Δημοκρατία από το 1950 έως σήμερα. Ούτε θα σχολιάσω τις ανιστόρητες δηλώσεις του για καταπάτηση της Δημοκρατίας και για διάλυση των πανεπιστημίων λόγω του νόμου Διαμαντοπούλου. Θα έρθω κατευθείαν στον νόμο Γαβρόγλου, όπως θα ονομάζεται πλέον η πλήρης απαξίωση, η ισοπέδωση, η εσωστρέφεια και η απορρύθμιση των πανεπιστημίων μας από δημοσιεύσεως του νόμου. Ούτε θα ασχοληθώ με τα θέματα ασύλου, για το οποίο αρθρογραφώ από το 2005 συνεχώς”.

Ο κ. Γαβρόγλου, πιστός στην μαρξιστική και λενινιστική παράδοση και στην προσπάθεια υλοποίησης όλων των σεναρίων, που κατέστρρωναν αυτός και οι σύντροφοί του, όταν ήσαν συνδικαλιστές και έκλειναν τα πανεπιστήμια (1978 έως 2014), βρήκε την ευκαιρία να ισοπεδώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Το απομακρύνει από τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (Σύμβαση της Μπολώνια 1999) και του αφαιρεί τη δυνατότητα να υπηρετήσει την αριστεία. Το είπε εξ άλλου και ο Πρωθυπουργός διαβάζοντας αυτά που του έγραψαν: «είναι αδιανόητο να ανταγωνίζονται τα Πανεπιστήμια». Πέρασε απ’ έξω, δεν κατάλαβε τι σημαίνει πανεπιστήμιο και τώρα εκδικείται την ευγενή άμιλλα, την αριστεία και την αρμονία, που φέρνει η βελτίωση των αβελτηριών μας. Ισοπεδώνει αυτό που μπορεί. Όπως το Ισλαμικό Κράτος ισοπέδωσε ό,τι μπορούσε: Μοσούλη, Ράκα, Μουσεία στο Ιράκ και στη Συρία. Και κυρίως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

(Πηγή: Protagon.gr)

Ανήμερα του δημοψηφίσματος του 2015, στις 5 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, ο κ. Γρυσπολάκης δίνει συνέντευξη στο ιταλικό πολιτικό περιοδικό L’Espresso. Εκεί αναφωνεί: «Ανεύθυνος, ανίκανος, ανώριμος και ανήθικος ο Τσίπρας». Δεν είναι η ένταση της εποχής που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον, πνευματικό υποτίθεται, να εκφραστεί με τέτοιο τρόπο. Αυτές είναι πάγιες αντιλήψεις του καθώς διαχρονικά τις εκφράζει και πιθανώς αυτές τον προέκριναν και στη θέση που του δώρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές.

Διαβάζουμε στο κείμενο αναφορές που έχουν και εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα αλλά και κουτσομπολίστικη διάθεση θαμώνα καφενείου:

“Ο οικονομολόγος (σ.σ. μαθηματικός) δήλωσε κατηγορηματικά ότι η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα είναι η πολιτική της δραχμής, ενώ εξηγεί πως ο ίδιος είναι σοσιαλδημοκράτης τονίζοντας πως γνωρίζει καλά τους υπουργούς Εξωτερικών, Απασχόλησης και Ανάπτυξης.

«Είναι κομουνιστές που “δομήθηκαν” στην Σοβιετική Ένωση, έχασαν τον εμφύλιο και από τότε αναζητούν την αντεκδίκηση. Την βρήκαν με την αποστροφή στην Ευρώπη», δήλωσε στο περιοδικό ο πρώην πρύτανης.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, οι δηλώσεις του κ. Γρυσπολάκη είναι καταπέλτης: «Έχω καλούς φίλους που ήταν καθηγητές του στο Πολυτεχνείο όπου παρέμεινε 10 χρόνια, ενώ οι σπουδές διαρκούν τα μισά χρόνια. Έδωσε βάρος μόνο στις καταλήψεις. Δεν βλέπαμε την ώρα να πάρει πτυχίο. Τα αγγλικά τα ξεκίνησε να τα μαθαίνει εδώ και λίγους μήνες. Ο Τσίπρας είναι ένας καιροσκόπος που παίζει στις πλάτες των Ελλήνων».

Όπως εξηγεί ο κ. Γρυσπολάκης ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν 12 δισ. ευρώ για να σημειωθεί ανάκαμψη στη χώρα, αλλά «δεν είδαμε ούτε ένα, αντιθέτως χρειάστηκε να μας ζητήσουμε θυσίες για ακόμα οκτώ».

“Στον καιάδα”!

Τον Ιούλιο του 2016 πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης μιλά στο liberal.gr.

Διαβάστε τι λέει: “η προσπάθεια επιβολής καθεστώτος ολοκληρωτισμού από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εμφανής. Ο ολοκληρωτισμός, βασιζόμενος στο δόγμα της προσήλωσης στον ηγεμόνα, που κατέχει την απόλυτη αλήθεια, πρέπει να δημιουργεί συνεχώς εχθρούς, προκειμένου να σπέρνει το φόβο στους πολίτες και να προβάλλει τον παντογνώστη ηγεμόνα ως σωτήρα. Ο κ. Τσίπρας, ως εντρυφήσας στις καταλήψεις, με μόνο όπλο την ικανότητά του να λέει ψέματα και την άλλη στιγμή να τα αναιρεί, έπρεπε να βρει ένα πρότυπο. Και αυτός ήταν μέχρι πρότινος ο Τσάβες”.

Μάλιστα, δε μένει μόνο εκεί, αφού όπως λέει “τα ψέματα, με τα οποία κατέλαβε την εξουσία ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να καταδικαστούν και να μάθουμε να τα ρίχνουμε στον καιάδα μαζί με εκείνους που τα εκστομίζουν”.

“Ο αρχιερέας της εκτροπής κ. Τσίπρας”!

Σε μια από τις πιο πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις του, ο 76χρονος πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τον Μητσοτάκη, μέσω μια χυδαίας επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα, σε άρθρο με τον τίτλο που βλέπετε: “Ο αρχιερέας της εκτροπής κ. Τσίπρας”! Όχι, δεν κάνει εκτροπή η κυβέρνηση ή ο Μητσοτάκης, πχ με τις υποκλοπές και τόσα άλλα, αλλά ο Τσίπρας που τις καταγγέλλει!

Ο άνθρωπος που στο κείμενό του αυτό ταυτίζει τον Τσίπρα με τον… Μουσολίνι και τον ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, δε διστάζει να καλέσει τον Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει την ΕΥΠ από διάφορους “κακοποιούς”. Προσέξετε, δεν αναφέρεται σε εκείνους που έκαναν τις υποκλοπές αλλά σε εκείνους που έδωσαν τα στοιχεία στο Documento, την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφει! “Να απομακρυνθούν άμεσα όλοι εκείνοι, που έδωσαν στοιχεία, ως μη όφειλαν, στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών. Η πρωτοβουλία πλέον περνά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, διότι δεν μπορεί η χώρα να σέρνεται σε αδιέξοδα από τον κ. Τσίπρα και την παρέα του”!

Και συνεχίζει, ζητώντας μεταξύ άλλων και αυτοδυναμία για τη ΝΔ στις εκλογές:

Είναι φανερό πλέον σε όλους τους νοήμονες πολίτες ότι το μόνο όπλο, που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα, είναι η λάσπη και η συκοφαντία. Η διαφαινόμενη διπλή ήττα του τον οδηγεί πλέον σε απόγνωση και σε ευθεία βολή κατά των δημοκρατικών θεσμών.

Όσον αφορά δε στους νοήμονες πολίτες, που σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, ευθύνη τους είναι η απομόνωση του κ. Τσίπρα και των ακολούθων του. Και αυτό οφείλουμε να το αποδείξουμε με την ψήφο μας την πρώτη Κυριακή.

Καθήκον δε της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να πει ότι θα διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα της χώρας και θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβέρνησης, βάσει προγραμματικής συμφωνίας αμέσως μετά τις εκλογές. Εάν, όμως, δεν το διατυπώσει ευθαρσώς, μόνη επιλογή των πολιτών είναι η εξασφάλιση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές.

Υ.Γ. Κατεβάζει, όπως είπε, την πρόταση μομφής από τη Βουλή στον λαό. Όπως έπραξε πριν από εκατό χρόνια ο Μουσολίνι στην Ιταλία με την μεγάλη πορεία προς την Ρώμη. Όπως έπραξαν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή το 2011 με τις Πλατείες των Αγανακτισμένων”.

“Γιατί στηρίζω Μητσοτάκη”

Την 1η Δεκεμβρίου 2022 διακηρύττει ξεκάθαρα γιατί στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι τον θεωρώ αδιαφιλονίκητα τον καλύτερο μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών να κυβερνήσει τη χώρα, εντός ενός δεδομένου πλαισίου, που ορίζεται από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, το μεγάλο συσσωρευμένο χρέος της χώρας, τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, την απειλή από την Τουρκία, την συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας και το μεταναστευτικό”, εξηγεί και συνεχίζει δηλώνοντας στην ουσία ότι δεν εκφράζεται από το σημερινό ΠΑΣΟΚ καθώς δεν οδηγεί τον χώρο στην αγκαλιά του Μητσοτάκη, αλλά κρατάει ίσες αποστάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ:

Επιθυμούσα (γι’ αυτό και συμμετείχα στις εκλογές αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τόσο το 2017 όσο και το 2021) να αναγεννηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς, με επικεφαλής κάποιον ο οποίος θα αντιλαμβανόταν (και θα το διατύπωνε τεκμηριωμένα), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του απέχουν έτη φωτός από το να χαρακτηριστούν ως ένα κόμμα δημοκρατικό, φιλοευρωπαϊκό, σεβόμενο το Σύνταγμα και ικανό να κυβερνήσει και πάλι τη χώρα. Όμως, η επιλογή των ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και η πολεμική, που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα o Νίκος Ανδρουλάκης σε καίριες εκσυγχρονιστικές θέσεις, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την αξιοκρατική είσοδο στα πανεπιστήμια, η επανίδρυση των Προτύπων και των Πειραματικών Σχολείων, η αποδοχή της δωρεάς Leonard Stern, η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αλλά και η μονοθεματική αντιπολίτευση που ασκεί με επίκεντρο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων (ουδέποτε απαίτησε από την εφημερίδα Documento είτε να τεκμηριώσει τις κατηγορίες του είτε να ανακαλέσει), αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. Και αυτή, δυστυχώς, δεν μπορεί να προκύψει, παρά μόνον με μία κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Στο ίδιο άρθρο δηλώνει ότι τον στηρίζει χωρίς να προσδοκά σε κάτι! Ίσως δεν ήξερε ακόμα ότι η ανταμοιβή του θα ήταν η προεδρία στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, λίγο πριν φύγει αυτή η κυβέρνηση. Με τριετές συμβόλαιο, έτσι ώστε αν αλλάξει η κυβέρνηση, για να τον απομακρύνει (είτε να καταργήσει τον νόμο) θα πρέπει να του δώσει και αποζημίωση!

Εμείς (εννοώ τον εαυτό μου και πολλούς άλλους φίλους) ασχολούμαστε με την πολιτική, χωρίς να ζητούμε ανταλλάγματα και θέσεις, διότι ζούμε και λειτουργούμε ως μέλη της κοινωνίας μας. Δεν είμαστε μέλη ή οπαδοί κάποιου κόμματος, προκειμένου  να έχουμε την αυτονομία της άσκησης κριτικής προς όλους. Το δε γεγονός ότι στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επαναλάβω ότι οφείλεται στο ότι τον θεωρώ αδιαφιλονίκητα τον καλύτερο μεταξύ των πολιτικών να κυβερνήσει τη χώρα. Τον στηρίζω, επιπροσθέτως, διότι είναι ο πρωθυπουργός, που αντιστέκεται στις πιέσεις συγκεκριμένων ολιγαρχών, οι οποίοι στοχεύουν στον έλεγχο των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, που έρχονται στη χώρα από την ΕΕ, βάσει ενός σχεδιασμού που έτυχε των επαίνων των οργάνων της ΕΕ και των έγκυρων διεθνών αξιολογητών. Και διότι είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, που διαπιστώνουμε συγχρόνως να προσελκύονται μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις, να μειώνεται δραστικά η ανεργία, να αναβαθμίζεται η παιδεία, να υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για το κοινωνικό κράτος, να θωρακίζεται η χώρα έναντι των αναθεωρητικών βλέψεων της Τουρκίας, να ανακτά και πάλι η χώρα μας τη χαμένη αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της. Τόσο απλά.”

Τόσο απλά!

“Τέμπη, η μεγάλη ευκαιρία! – Υποκλοπές: Η ΕΥΠ έκανε τη δουλειά της, όλα που λέγονται είναι προφάσεις εν αμαρτίαις”

Στις 27 Μαρτίου, λίγες μόνο ημέρες πριν ανακοινωθεί το όνομά του ως προέδρου στου Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ο κ. Γρυσπολάκης δίνει μια συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Politica, δηλώνοντας ότι τον απογοήτευσε ο Ανδρουλάκης, τον οποίο ψήφισε. Αποδείχτηκε ολίγιστος λέει. Τον έχει ήδη απογοητεύσει. Επειδή δεν οδήγησε αμέσως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Μητσοτάκη, του οποίου, υπενθυμίζουμε, δηλώνει θαυμαστής, ως γνήσιος “σημιτικός” και “λοβερδικός”.

Εκεί δηλώνει και πάλι ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη, με αφορμή και το δυστύχημα των Τεμπών! “Με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών, είμαι αισιόδοξος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεριμνήσει, ώστε να τα βάλει με το βαθύ κράτος. Δεν είμαι κομματικό στέλεχος, δεν είμαι ενταγμένος σε ένα κόμμα, δυστυχώς όμως ο συγκεκριμένος είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να θέσει το δάχτυλο επί των τύπο των ήλων και να σπάσει το απόστημα”, λέει.

ΚΙ επιμένει: “Πιστεύω, όμως πως μόνο η παρούσα κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση, μπορεί να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα και να σπάσει το σπυρί στη βάση του πριν κακοφορμίσει“. Προσέξτε, όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία και λίγο πριν ο ίδιος γίνει κύριος πρόεδρος…

Άλλωστε ο ίδιος ξεπλένει τον Μητσοτάκη ακόμα και για τις υποκλοπές: “Η ΕΥΠ έκανε τη δουλειά της, μπορούσε ο κ. Ανδρουλάκης να πάρει εξηγήσεις, δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε, δεν υπάρχει κανένα κέντρο παρακολουθήσεων στο Μαξίμου, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις”, διακηρύττει περισπούδαστα στην ίδια συνέντευξη!. Αναφορά που δεν τόλμησε να κάνει ούτε ο Μητσοτάκης.

Από την αριστερά και το ΚΚΕ, αρχικά, περνά αργότερα στο ΠΑΣΟΚ και δη στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει και σήμερα ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ. Όπως έχει γράψει σε άρθρο του, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ψήφισε τον Λοβέρδο και στον δεύτερο, όταν είχε να επιλέξει ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Παπανδρέου, τον Ανδρουλάκη.

Οπαδός και της Διαμαντοπούλου

Α, ο ίδιος έχει εκθειάσει την παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας

Ενώ αρθρογραφεί και στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ, ταυτιζόμενος με τις θέσεις Σημίτη, Λοβέρδου, Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου.

¨ΣΥΡΙΖΑ: Η αποκρουστική αριστερά”

Σε άρθρο του στις 5 Ιανουαρίου 2023 για τον θάνατο του Νότη Μαυρουδή, με τον τίτλο “Αριστερός της Νιότης μας”, στο οποίο και υποδηλώνει ότι στα νιάτα του ήταν αριστερός, βρίσκει και πάλι την ευκαιρία για επίθεση στην αριστερά, χαρακτηρίζοντας το μεν ΚΚΕ δημαγωγικό, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ “δημαγωγικη, καιροσκοπικη και αποκρουστικη Αριστερα” (ΣΥΡΙΖΑ)”! (Πάντα χωρίς τόνους τα κείμενά του κυρίου πρυτάνεως…).

Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα θαυμαστά της πορείας των τελευταίων χρόνων του κ. Γρυσπολάκη. Δεν αναφερόμαστε καν στα όσα είχαν γίνει την περίοδο που ήταν πρύτανης του αυταρχισμού και της αντικοινωνικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και συμπεριφοράς. Λίγο ως πολύ είναι γνωστή η περίοδος και είναι πλέον επιλεγόμενη ως “περίοδος αυταρχισμού στο Πολυτεχνείο Κρήτης”.

Απλώς θυμίζουμε εντελώς επιγραμματικά:

-Ανακήρυξη ως μη νόμιμης της εκπροσώπησης του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύγκλητο.
-Κατάργηση του επιδόματος ενοικίου προς τους φτωχότερους φοιτητές.
-Υποτροφίες προς τους καλύτερους ασχέτως εισοδήματος.
-Ακύρωση της εξεταστικής περιόδου τον Σεπτέμβριο του 2006.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί