Κρεσέντο τρομολαγνείας από τον Κ. Μητσοτάκη: Παρουσίασε τον εαυτό του ως την μοναδική ελπίδα της χώρας

Με μία ομιλία – απόδειξη της πολιτικής του απομόνωσης σφράγισε το πέρασμα στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μιλώντας στο στενά κομματικό ακροατήριο της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, παρουσιάζοντας εαυτόν ως την μοναδική ελπίδα της χώρας.

«Στα πρόσωπα σας βλέπω τη σιγουριά της νίκης και ότι αυτή η εκστρατεία θα φέρει τελικά την αυτοδυναμία. Αυτοδύναμη ΝΔ για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Μακριά από τα βαρίδια της παραλυσίας από μια αταίριαστη κυβερνητική συνεργασία» ήταν μία μόνο χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εν ενεργεία πρωθυπουργός κατά του εκλογικού συστήματος με το οποίο αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές, σε τέσσερις εβδομάδες από σήμερα.

Δύο ημέρες πριν πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρύξει τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για ακόμα μία φορά ενώπιον κομματικού του ακροατηρίου, και μάλιστα στο πιο στενό, αυτό του οργάνου του κόμματός του. Αναμφίβολα, η σημερινή του τοποθέτηση αποτελεί το πλέον σαφές στίγμα της γραμμής της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών, με την πολιτική του απομόνωση από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας να φαίνεται με γυμνό μάτι.

Ενδεικτικό του τόνου και του κλίματος της κομματικής ομιλίας είναι το γεγονός πως πριν ξεκινήσει την ομιλία του καταχειροκροτήθηκε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, προκαλώντας ακόμα και τη δική του αμηχανία, που εκφράστηκε με το σχόλιο πως «η διάρκεια του χειροκροτήματος παραπέμπει σε άλλου είδους καθεστώτα». Κλίμα το οποίο επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ακόμα και σε σημεία που δεν δικαιολογούσαν τα χειροκροτήματα, με το ακροατήριο πιθανότατα να διαγωνίζεται να αποδείξει την προσήλωσή του στον αρχηγό.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του ήταν το «προσκλητήριο» που απηύθυνε μέσα από την τοποθέτησή του στους οπαδούς και τα οργανωμένα μέλη, όπου μεταξύ άλλων κάλεσε «κάθε πολίτη που πιστεύει στον πατριωτισμό της ευθύνης και τον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας». Αφού σε όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του αποδόμησε και απαξίωσε το σύστημα της απλής αναλογικής και επιτέθηκε με σφοδρότητα σε όσους υποστηρίζουν τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ανέφερε πως «αυτοδυναμία προϋποθέτει την ευρυχωρία, αυτό το κύμα φουσκώνει ξανά τώρα για να υπερασπιστεί κατακτήσεις και να διεκδικήσει νέες προκλήσεις».

«Νικηφόρα Νέα Δημοκρατία σημαίνει νικηφόρα Ελλάδα» δεν δίστασε για μία ακόμα φορά να ταυτίσει την πολιτική επιβίωση της δική του και του κόμματός του με τις τύχες της χώρας, προσθέτοντας πως «η χώρα δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω, στην τροχιά της ελπίδας. Σηκώνουμε ψηλά τα γαλάζια βλέμματα μας, τις σημαίες, πρώτος εγώ και εσείς δίπλα μου».

Επιστροφή στην τρομολαγνεία

Κομβικό σημείο στην ομιλία του ήταν και εκείνο που του «σκιάχτρου» της προηγούμενης τετραετίας με το οποίο επιχειρεί να τρομάξει το ακροατήριό του. Σε αρκετά σημεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέβαλε προσπάθειες να πυροδοτήσει τα αντανακλαστικά ψηφοφόρων του κόμματός του επικαλούμενος τα «πεπραγμένα» του ΣΥΡΙΖΑ, πασχίζοντας έτσι να αποφύγει και τον δικό του απολογισμό.

«Συγκρίνετε αυτόν τον απολογισμό με το τι έγινε το 2015-2019. Κλειστές τράπεζες, ουρές έξω από τα ΑΤΜ, ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, επενδύσεις με το ζόρι. Σήμερα οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα πάνω. Οι αποταμιεύσεις έχουν αυξηθεί. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ νωρίτερα έκανε μία ακόμα πολλοστή «ανασκόπηση» των δικών του πεπραγμένων, από την πανδημία μέχρι την ενεργειακή κρίση, πάντα σε πανηγυρικό τόνο.

«Σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια. Είναι τρεις λέξεις που συμπυκνώνουν τρεις μεγάλες κατακτήσεις. Ανακτήσαμε το χαμένο έδαφος της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ, πετύχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες κρίσεις υλοποιώντας όσα υποσχεθήκαμε. Καμία κυβέρνηση δεν πολέμησε σε τόσα πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Και καμία δεν έχει δείξει τέτοιο έργο. Μέσα σε 4 χρόνια ψηφίσαμε 423 νόμους, οι βουλευτές μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» ανέφερε σε άλλο σημείο, εξίσου πανηγυρικά, ενώ ανοιχτή πρόκληση αποτέλεσε η σύνδεση της πορείας της οικονομίας με την δική του εκλογική επιβίωση.

«Η οικονομία μας αναβαθμίστηκε 12 φορές και σήμερα είναι ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι «ρητή δέσμευση» που μάλιστα θα υλοποιηθεί «εφόσον η ΝΔ είναι σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές» πριν από το τέλος του 2023, μιλώντας για μία τέτοια εξέλιξη ωσάν να εξαρτάται από τον ίδιο.

«Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν αρχές. Δεν έχω προσωπικά καμία αμφιβολία. Αν οι αριθμοί το επιτρέψουν δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν. Χθες μάλιστα, οι μάσκες έπεσαν, οι κύριοι Τσακαλώτος και Δραγασάκης το δήλωσαν ανοικτά να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση με την ανοχή κάποιων – με ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη με πρωθυπουργό Τσίπρα και αντάλλαγμα την μονιμοποίηση της απλής αναλογικής. Ένας διπλός στόχος που όμως συνιστά διπλό όλεθρο για τον Έλληνα Πολίτη. Όπως θυμάστε είχα μιλήσει εγκαίρως από την ΔΕΘ για την πολιτική τερατογένεση, γι’ αυτό πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» διαμήνυσε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μία ακόμα εκκωφαντική επιβεβαίωση της πολιτικής του απομόνωσης, πασχίζοντας να την αντιμετωπίσει με τις εκκλήσεις περί αυτοδυναμίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί