Παπαδημούλης για Γεωργούλη: Αντιδράσαμε ακαριαία- Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρεται στο θέμα που έχει προκύψει με τον Αλέξη Γεωργούλη και τον οδήγησε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε:

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο ευρωβουλευτής Αλ. Γεωργουλής, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του- Στη θέση του ο Σπ. Δανέλλης;

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε για το θέμα Γεωργούλη και σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι της Ναυτεμπορικής επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης: «Στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Αντιδράσαμε ακαριαία και σωστά και ως Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και ως κόμμα γιατί η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι εκτός πλέον της ευρωομάδας μας, για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή σε μια διαδικασία που ελπίζω και εύχομαι να μην είναι χρονοβόρα. Η καταγγελία θα πρέπει να κριθεί από τις βελγικές αρχές. Προφανώς θα στηρίξουμε την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη και περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών. Η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι πληροφορήθηκαν για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί το αίτημα για την άρση ασυλίας του από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. «Η έρευνα διεξαγόταν μυστικά, όπως πρέπει. Εμείς αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Δεν δικάζουμε εμείς την υπόθεση αλλά οι βελγικές αρχές σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Με την ευκαιρία, όμως, θέλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Νομίζω, αν δει κανείς και τα ΜΜΕ που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ. Ας είμαστε σοβαροί. Το θέμα πρέπει να κριθεί με τη σοβαρότητα που του αξίζει, πέρα από την ελληνική μικροπολιτική».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι πριν από καιρό υπήρξαν φήμες απροσδιόριστες και ο Αλέξης Γεωργούλης κλήθηκε από τον επικεφαλής της ευρωομάδας να απαντήσει. Ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε στον Δημήτρη Παπαδημούλη ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί