Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου στηρίζει τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνταξιούχων  ΙΚΑ  ν Ηρακλείου παραβρέθηκε στη συνέλευση   του Σωματείου Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε  στο αμφιθέατρο  την 11 Απριλίου 2023 με θέμα  την υποστελέχωση  κλινικών,  και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται, για  υγειονομικούς, αλλά και για ασθενείς. 

Η Ένωση Συνταξιούχων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους γιατρούς  και εργαζόμενους του  Βενιζέλειου νοσοκομείου , που μέσα από εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, αγωνίζονται  να κρατήσουν  σε υψηλό επίπεδο τη δημόσια υγεία.

Με το <νέο ΕΣΥ> αλλά και με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων  επιδιώκεται η διεύρυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας  των δημόσιων δομών υγείας  με ολοένα μικρότερη κρατική χρηματοδότηση  και ολοένα περισσότερα έσοδα από τις άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ιδίων των ασθενών.

Ο πρόσφατος νόμος για την δευτεροβάθμια περίθαλψη προβλέπει γιατρούς μερικής απασχόλησης,  ίδιος νόμος ωθεί  τους ασθενείς  στον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), ως δήθεν διέξοδο στις τεράστιες αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία.

Η έλλειψη γιατρών και υγειονομικών, μεγαλώνει περισσότερο τις λίστες αναμονής  με χιλιάδες ασθενείς να περιμένουν να χειρουργηθούν .

Τα ραντεβού μεγαλώνουν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία  ,και τα διαθέσιμα ραντεβού είναι πάνω από 6 μήνες ,  ατέλειωτες ώρες αναμονής στις εφημερίες..

Η Παιδιατρική και Νεογνολογική κλινική λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και δεν θα επιτρέψουμε, το Βενιζέλειο νοσοκομείο που προσφέρει δευτεροβάθμια περίθαλψη, να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας

 Διεκδικούμε παράλληλα υψηλού επιπέδου, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , είναι σε πλήρη υποβάθμιση.

Ωφελημένοι από αυτή την κατάσταση  είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας , που βρίσκουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη  τους  καλύπτοντας το κενό που αφήνει το απαξιωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο  να πληρώνουν στα απογευματινά  ιατρεία, να πληρώνουν για φάρμακα  για  εξετάσεις για ένα χειρουργείο που είναι  άμεση ανάγκη .

 Οι συνάδελφοι μας  ζουν με τον φόβο να μην  αρρωστήσουν .

Αυτές είναι οι συνέπειες για τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους από το εμπορευματοποιημένο  δημόσιο  σύστημα υγείας.

 Οι συνταξιούχοι  μαζί με τους μαχόμενους  υγειονομικούς έχουν βρεθεί πολλές φορές  στους αγώνες  για ένα δημόσιο σύστημα υγείας  που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας  δωρεάν σε όλο το λαό. 

Καλούμε τα σωματεία τους μαζικούς  φορείς  να στηρίξουν τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

 Ζητούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Να καλυφθούν  άμεσα  τα μεγάλα κενά σε γιατρούς  στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που  τα δύο τελευταία χρόνια είναι πάνω από 30 κενές θέσεις γιατρών.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. 

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους  θα το διεκδικήσουμε , το χρωστάμε στις επόμενες γενιές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί