Αναφορά Μ. Θραψανιώτη και Αν. Ξανθού για τις απλήρωτες Εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή  του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την οποία συνυπογράφει ο Ανδρέας Ξάνθος, επικεφαλής του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε αυτήν καταγγέλλεται πως απλήρωτες παραμένουν από το Μάιο του 2022 οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών. Συγκεκριμένα για σχεδόν 10 μήνες οι γιατροί  πληρώνονται μόνο τις 4 πρώτες εφημερίες και τις υπόλοιπες όχι.

Παρόμοια, στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάστηκε στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου οφείλονται πρόσθετες αμοιβές για απασχόληση τα Σάββατα,  από το Νοέμβριο του 2021 και για όλους τους επόμενους μήνες του 2021 και του 2022.Στην κυβέρνηση παρατηρείται το ίδιο μοτίβο. Ή θα αποδεικνύονται κενό γράμμα οι υποσχέσεις της ή αυτές θα υλοποιούνται με αρκετή καθυστέρηση και έπειτα από συνεχή διεκδίκηση των αυτονόητων από τους εργαζόμενους.

Στο κατά τα άλλα «ηρωικό», αλλά εξουθενωμένο προσωπικό, το οποίο εντατικά εργάζεται σε υποστελεχωμένες δομές θα ήταν αυτονόητη η έγκαιρη αποζημίωση για το σύνολο των υπερωριών του. Πολύ περισσότερο σε μία περίοδο όπου η αυξανόμενη ακρίβεια σε είδη βασικής ανάγκης  δυσχεραίνει διαρκώς την καθημερινότητα όλων των εργαζομένων.

Αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Aπλήρωτες  εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής  και τα απλήρωτα οφειλόμενα στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει απασχοληθεί στα εμβολιαστικά κέντρα»

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή  του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην οποία αναφέρεται «ότι Το Νοέμβριο του 2021 η κυβέρνηση «αναγνωρίζοντας» το έργο των νοσοκομειακών γιατρών της πρώτης γραμμής όπως Παθολόγων, Πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, ενίσχυσε την αποζημίωση των επιπλέον εφημεριών τους.

Όμως αυτή η «ενίσχυση» δεν έχει πληρωθεί από το Μάιο του 2022 μέχρι σήμερα.

Εδώ και 10 μήνες οι γιατροί  της πρώτης γραμμής, πληρώνονται μόνο τις 4 πρώτες εφημερίες και τις υπόλοιπες όχι. Αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος 300 με 400 ευρώ για τον κάθε γιατρό, κάθε μήνα. Αντί δηλαδή αυτοί οι ιατροί των ειδικοτήτων που περιλαμβανονται στην τροπολογία να αμείβονται παραπάνω, παίρνουν λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρναν\ πριν.»

Ζητούν την  άμεση αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Οι καταθέτοντες  Βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης
Ξανθός Ανδρέας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί