ΚΚΕ Ηρακλείου: Δήλωση Δ. Σαλούστρου για τις κινητοποιήσεις απέναντι στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων

Δήλωση Δημόκριτου Σαλούστρου με αφορμή τις σημερινές κινητοποιησεις απέναντι στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και τη κατοχύρωση τις κυριακάτικης αργίας.

Ο Δημόκριτος Σαλούστρος, υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και και του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις σημερινές κινητοποιησεις απέναντι στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και τη κατοχύρωση τις κυριακάτικης αργίας:

«Χαιρετίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων στην πόλη μας και σε άλλες πόλεις, που δείχνουν την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων η νέα τροπολογία της κυβέρνησης, που επιβάλει 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, να μείνει στα χαρτιά. Δείχνουν ακόμη πως οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τις Κυριακές τους στην αγκαλιά των ομίλων, αλλά τις θέλουν για να αγκαλιάζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους. 

Η μεγαλοεργοδοσία διατάζει και οι κυβερνήσεις υλοποιούν. Πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε το μπαλάκι της απελευθέρωσης των Κυριακών στους Περιφερειάρχες και κατακρεούργησε 16 ολόκληρες Κυριακές, την αργία αυτών των Κυριακών και τώρα η κυβέρνηση της  ΝΔ που πετάει το μπαλάκι για εργασία μέχρι τα ξημερώματα στους Δήμους και προσπαθεί να φέρει το οριστικό χτύπημα στο σταθερό ωράριο και το δικαίωμα στην ξεκούραση, το τελειωτικό χτύπημα της κυριακάτικης αργίας.

Οι εμποροϋπάλληλοι με τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία τους έβαλαν φρένο σε πολλούς από αυτούς τους σχεδιασμούς στο νομό μας. Τώρα επιβάλλεται ακόμα πιο επιτακτικά η οργάνωση και η μάχη των εμποροϋπαλλήλων απέναντι στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Απέναντι στα κόμματα που υλοποιούν τους μύχιους πόθους των ομίλων του εμπορίου.

Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές που πρωτοστατούν στα σωματεία τους έδωσαν από την πρώτη στιγμή τη μάχη της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης Αργίας αλλά και τη μάχη για εθνικό ενιαίο ωράριο καταστημάτων που θα τελειώνει στις 21:00, για 5θημερο, 7ωρο, 35ωρο. 

Οι εμποροϋπαλληλοι ξέρουν ότι στον αγώνα τους θα βρουν στο πλάι τους τους κομμουνιστές, το ΚΚΕ τόσο στη Βουλή όσο και στο δρόμο του αγώνα. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Εργοδοσία – Κυβερνήσεις – Δήμοι να βρουν μπροστά τους ένα συμπαγές τείχος αντίστασης και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μονάχα με ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί