Κιβωτός του Κόσμου: Κακουργηματική δίωξη για ασέλγεια στον πατέρα Αντώνιο

Ποινική δίωξη για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου ασκήθηκε από την εισαγγελία.

Ο πατέρας Αντώνιος είναι πλέον κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος δύο ανηλίκων που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς και για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα ενώ κατηγορούμενοι είναι και επτά υπάλληλοι της Δομής για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα, μετά από προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας της Αθήνας σε βάρος του πατρός Αντωνίου ασκήθηκε δίωξη για ασέλγεια κατά ανηλίκων, μετά από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από ένα 19χρονο σήμερα, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε τρόφιμος της δομής και ένα ακόμη 15χρονο που συνεχίζει να διαμένει στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Παράλληλα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά εργαζομένων στην Κιβωτό, επτά συνολικά, για σειρά κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος ανήλικων τροφίμων της δομής, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως σωματικές βλάβες με διάφορους βαθμούς ποινικής επικινδυνότητας, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απλές σωματικές βλάβες, αλλά και για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Για όλα αυτά τα αδικήματα, αποδίδεται κατηγορία ηθικής αυτουργίας στον πατέρα Αντώνιο, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί σε δομές της Κιβωτού σε μονάδες της στην επαρχία, καθώς αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας θα σταλούν στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί