“Διαμαρτυρία σε σχέση με την τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας για την διαβλητή διαδικασία προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ”

Αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Υγείας με θέμα: “Διαμαρτυρία σε σχέση με την από 31-03-2023 τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας για την διαβλητή διαδικασία προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ” κατέθεσαν σήμερα οι Ανδρέας Ξανθός– Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Ρεθύμνου,  Δώρα Αυγέρη-  Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Άρτας με την επιστολή – διαμαρτυρία εργαζόμενων επί πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο οργανισμό, σε συνέχεια κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Υγείας και των απαντήσεων του, με την οποία καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία πρόσληψης σε θέσεις αορίστου χρόνου ειδικότητας ΔΕ Ειδικών Θεραπευτών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της αναφοράς και της επιστολής.

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Για τον Υπουργό Υγείας 

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία σε σχέση με την από 31-03-2023 Τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας για την διαβλητή διαδικασία προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ. 

Οι βουλευτές Ανδρέας Ξανθός, Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη και Όλγα Γεροβασίλη καταθέτουν αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας την επιστολή – διαμαρτυρία εργαζόμενων επί πολλά χρόνια στον ΟΚΑΝΑ, σε συνέχεια κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό και των απαντήσεων του, με την οποία καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία πρόσληψης σε θέσεις αορίστου χρόνου ειδικότητας ΔΕ Ειδικών Θεραπευτών. Πρόκειται για εργαζόμενους/ες με πολυετή εργασιακή εμπειρία, ιδίως σε ζητήματα απεξάρτησης, οι οποίοι/ες αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και εντούτοις απορρίφθηκαν από τη διαδικασία και τους πίνακες κατάταξης. 

Επειδή, η διαδικασία προσλήψεων πρέπει να γίνεται με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. 

Επειδή, όπως καταγγέλλεται, οι ενστάσεις των υποψηφίων απορρίφθησαν χωρίς αιτιολογία απόρριψης, 

Επειδή, όπως καταγγέλλεται, ο ΟΚΑΝΑ κατόπιν σχετικών ενστάσεων αναγκάστηκε να αποσύρει τους προσωρινούς πίνακες, επικαλούμενος τεχνικό λάθος («λάθος λογισμικού»), ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία διενεργήθηκε η διαδικασία, 

Επειδή, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των συνεντεύξεων και την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την μοριοδότηση των συμμετεχόντων, 

Επειδή, όπως καταγγέλλεται, απορρίφθηκαν εργαζόμενοι που επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΟΚΑΝΑ και διαθέτουν αυξημένη εργασιακή εμπειρία. 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες σε σχέση με την ως άνω  επιστολή. 

Επισυνάπτεται η σχετική από 05.04.2023 επιστολή – διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Διαμαρτυρία σε σχέση με την από 31-03-2023 τοποθέτηση του Υπουργού για την διαβλητή διαδικασία προσλήψεων του ΟΚΑΝΑ». 

Αθήνα, 5/4/2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Ξανθός Ανδρέας 

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα) 

Γεροβασίλη Όλγα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί