Παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή – Απών ο Κ. Μητσοτάκης

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να μιλήσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρύβεται ακόμα και από την εθνική αντιπροσωπεία, επιλέγοντας να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αφού ο θάνατος συγγενικού του προσώπου την προηγούμενη εβδομάδα ανέτρεψε τον πολιτικό του προγραμματισμό.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει στο πολύνεκρο δυστύχημα, ενώ δεν θα αφήσει ασχολίαστη την προσπάθεια πυροδότησης του πολιτικού κλίματος με όρους κυβερνητικών fake news προκειμένου να συμψηφιστούν «γαλάζια» σκάνδαλα, όπως αυτό του εξίσου εξαφανισμένου από τη Βουλή, Νίκου Παπαθανάση.

Στον αντίποδα, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς να ξαναπαρουσιαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, προσπαθώντας να αποφύγει οποιαδήποτε πρόσωπο με πρόσωπο σύγκρουση με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο. Απ΄ ό,τι φαίνεται, το κυβερνητικό επιτελείο κρίνει πως ούτε το Κοινοβούλιο δεν αποτελεί τόσο προστατευμένο πλαίσιο όσο οι «πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στα επί μέρους, το πολυνομοσχέδιο – σκούπα περιλαμβάνει 123 άρθρα, με τα 21 άρθρα εξ αυτών να αποτελούν μέτρα στήριξης των πληγέντων και των οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα υπερψηφιστούν από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ενώ οι υπόλοιπες κρίθηκαν ρουσφετολογικού χαρακτήρα από την αντιπολίτευση και τους συναρμόδιους φορείς στη σχετική διαδικασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το πολυνομοσχέδιο θα καταψηφίσουν επί της αρχής οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίζει και την Ελληνική Λύση να παραμένει στη βολική σφαίρα των επιφυλάξεων μέχρι την τελευταία στιγμή.


 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί