Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από την Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών που έφερε η πανδημία απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Η συλλογή αγαθών γίνεται κάθε Τετάρτη 17:00-20:00 στο Da, Ντεντιδάκηδων 15, Αγ. Τριάδα στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά:

Η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου (Κ.Α.Η.) δημιουργήθηκε στα μέσα Μάρτη 2020, για να προσεγγίσει τις ανάγκες και τα προβλήματα που προέκυψαν από την εξάπλωση του κορονοϊού και της διαφαινόμενης υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης. Σε μια περίοδο αναγκαστικής απομόνωσης αποφασίσαμε να αναδείξουμε, με τρόπο αλληλέγγυο, τις υπό εξαφάνιση αξίες της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού, και της συλλογικής ζωής.

Η ομάδα συλλογής και διανομής βασικών ειδών της Κ.Α.Η. προέκυψε από την ανάγκη των ανθρώπων που επικοινώνησαν μαζί μας για είδη πρώτης ανάγκης, που εκείνοι δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν, αλλά είναι απαραίτητα για την επιβίωση όλων. Φτιάχτηκε, λοιπόν, εν μέσω πανδημίας, χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία, χωρίς επιχορηγήσεις, ενισχύσεις από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα, χορηγούς ή μεγάλους υποστηρικτές.

Στις άνισες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, η συνέχιση της συλλογής και διανομής βασικών ειδών κρίνεται επιτακτική.

Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους πολίτες, παραγωγούς, προμηθευτές, ομάδες και συλλογικότητες της πόλης να συμβάλλουν ενεργά στην συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Με τη προσφορά τους θα μπορέσουμε να διανείμουμε αγαθά σε μια πιο τακτική και σταθερή βάση.

Θεμελιώδη αρχή της ομάδας μας αποτελεί η εξυπηρέτηση των αναγκών συμπολιτών μας ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία για να κινητοποιηθούμε και να φτιάξουμε κοινότητες αλληλεγγύης. Όλοι/ες θα είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη περίοδο, ας συμπορευτούμε σε μία αμοιβαία και αμφίδρομη σχέση.

Συλλογή αγαθών κάθε Τετάρτη 17:00-20:00 στο Da,

Ντεντιδάκηδων 15, Αγ. Τριάδα, Ηράκλειο

Τηλέφωνο επικοινωνίας ομάδας συλλογής/διανομών 6988 54 20 78

καθημερινά 16:00-19:00

Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου – “Δημήτρης Κορνάρος”

f/b profile: https://www.facebook.com/alilegioher
f/b page: https://www.facebook.com/KoinAlHer/
f/b group: https://www.facebook.com/groups/2531053590478379/
twitter: https://twitter.com/kah_covid
blog: https://solidaritycommunityheraklion.wordpress.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί