Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Ως εδώ! Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη (βίντεο)

Δεν νοιάζεστε για τίποτα κ. Μητσοτάκη και πρωτίστως για τις ανθρώπινες ζωές

«Ως εδώ!». Το μήνυμα της κοινωνίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την ανθρώπινη ζωή, μετέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες και τις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Δείτε:

Παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή – Απών ο Κ. Μητσοτάκης

«Εδώ που φτάσαμε, ξεπεράστηκε και η τελευταία κόκκινη γραμμή. Ως εδώ, αυτό είναι το μήνυμα από την κοινωνία. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύει ούτε ανθρώπινη ζωή τότε η αλλαγή, η αλήθεια, η δικαιοσύνη παντού γίνεται ανάγκη και η ανάγκη γίνεται ιστορία με τη συμμετοχή και τη δράση του λαού» υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη, καθώς η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται πλέον αυτήν την τακτική», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε δε ότι πίσω από τα διαρκή «δεν ήξερα» του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από κάθε μεγάλη κρίση την τελευταία τετραετία «κρύβεται ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες» για την τραγωδία, οι οποίες «πρέπει να αποδοθούν», είπε με έμφαση καυτηριάζοντας τη θέσπιση ακαταδίωκτου για τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία των Τεμπών, μια «επιτροπή που ορίσατε για να σας ελέγξει». «Τι φοβάστε και τι φοβούνται; Την αλήθεια δεν θα διερευνήσουν; Σας το ζήτησαν ή το προσφέρετε από μόνοι σας;» ζήτησε να μάθει.

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε τέλος μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα για το τι οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη. «Βαφτίσατε επιτελικότητα την αναποτελεσματικότητα και αριστεία το ρουσφέτι και τη διαφθορά», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι βουλευτές βρεθούν στην επόμενη Βουλή πρέπει να ζητήσουν απαντήσεις για τα γιατί της τραγωδίας.

Το πολυνομοσχέδιο με τα ρουσφέτια

Εκτός από τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες και τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρουσφετολογικών άρθρων, τα οποία συγκέντρωσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης και των συναρμόδιων φορέων στην αρμόδια Επιτροπή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μην δώσει το «παρών» στη διαδικασία, αποφεύγοντας το Κοινοβούλιο εδώ και ένα μήνα μετά την τραγωδία. 

Όλα τα κόμματα θα υπερψηφίσουν τα άρθρα για τα μέτρα στήριξης, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να καταψηφίζουν επί της αρχής, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίζει, ενώ επιφύλαξη έχει δηλώσει η Ελληνική Λύση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Ραγκούση και Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να αποφύγει τα επίμονα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τον «εξαφανισμένο» από τη Βουλή Νίκο Παπαθανάση.
 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Ως εδώ! Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη (βίντεο)”

  1. Y

    Thɑnks for finally talкing abߋut > Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Ως εδώ!

    Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη (βίντεο) – Cаndia Doc < Liked it!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί