Τέμπη: «Περικοπές» της κυβέρνησης στη δημοσία δαπάνη – Κοινό το ιατροδικαστικό πόρισμα 

Η ιατροδικαστική έκθεση εκδόθηκε τελικά ενιαία για όλα τα θύματα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, όμως με την αιτία του θανάτου των 55 επιβατών να αποδίδεται απλώς σε «σιδηροδρομικό ατύχημα», παραμερίζονται οι ευθύνες των αρμόδιων αρχών και της εταιρείας, με αποτέλεσμα να τις αφήνει στο απυρόβλητο

Έκθετη η κυβέρνηση απέναντι στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, αφού είχε αρχικά υποσχεθεί στους οικείους τους την πλήρη κάλυψη από το κράτος των εξόδων για τις κηδείες, και τώρα φαίνεται πως κάνει «περικοπές» στη δημοσία δαπάνη την ώρα που επικρατεί βαθύς θρήνος και ένα μεγάλο «γιατί;» στην αναζήτηση ευθυνών. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ιατροδικαστική έκθεση εκδόθηκε τελικά ενιαία για όλα τα θύματα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες υπό την πίεση των οικογενειών και της κοινής γνώμης, όμως με την αιτία του θανάτου των 55 επιβατών να αποδίδεται απλώς σε «σιδηροδρομικό ατύχημα», παραμερίζοντας δηλαδή τις ευθύνες των αρμόδιων αρχών και της εταιρείας, με αποτέλεσμα να τις αφήνει στο απυρόβλητο.

Δημοσίευμα του Thesstoday.gr γνωστοποίησε τα παραπάνω μέσω του ΦΕΚ για τη δημοσία δαπάνη που αφορά τις κηδείες. Έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να αποσύρουν τελικά τις προτάσεις τους, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα τους οικείους των θυμάτων να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί