Σωματείο Ταξί Ηρακλείου: Ζητάμε την εφαρμογή της μελέτης που ψηφίστηκε στην επιτροπή κυκλοφορίας

Την εφαρμογή της μελέτης που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε στην επιτροπή κυκλοφορίας ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ταξί Ηρακλείου, το οποίο αναφέρει ότι η αρχική κυκλοφοριακή μελέτη προέβλεπε, όπως είχε προτείνει και ο μελετητής, την πρόσβαση των ταξί από την οδό Ζωγράφου -Χατζημιχάλη Γιάνναρη και έξοδο από την οδό Οδηγήτριας, ωστόσο εκ των υστέρων έγιναν αλλαγές.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

Ζητάμε για μια ακόμα φορά, από το Δήμαρχο Ηρακλείου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την εφαρμογή της μελέτης που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε στην επιτροπή κυκλοφορίας. 

Οτιδήποτε έχει περιληφθεί εκ των υστέρων από κάποιους επιτήδειους, που βλέπουν το σήμερα και όχι στο αύριο, ως προτάσεις στην μελέτη, μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους. Η αρχική κυκλοφοριακή μελέτη προέβλεπε, όπως είχε προτείνει και ο μελετητής, την πρόσβαση των ταξί από την οδό Ζωγράφου -Χατζημιχάλη Γιάνναρη και έξοδο από την οδό Οδηγήτριας. 

Ξαφνικά όλα άλλαξαν για ευνόητους λόγους και για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι. 

Παραπληροφόρησαν επίσης τους πολίτες του Ηρακλείου ότι τα ταξί θέλουν να καταλαμβάνουν τους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης. 

Είναι ψέμα και προκαλούμε οποιονδήποτε να μας αποδείξει το αντίθετο. Θέλουμε και χαιρετίζουμε την ανάπλαση που δίνει μία διαφορετική οντότητα στο Ηράκλειο, ανάπλαση με όρους και κανόνες όχι μονομερώς . 

Δώσαμε εναλλακτικές προτάσεις εγγράφως αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το Δήμαρχο, ακόμα και σήμερα, γιατί πιστεύουμε πάντα, πως όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και λύση. 

Μία πρόταση ήταν δημιουργία πιάτσας στην αρχή της Καλοκαιρινού, η οποία και είχε συμπεριληφθεί να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο που ακυρώθηκε “λόγω καιρού” και ξαφνικά μας ενημέρωσαν ότι αντιδρά μια μερίδα Εμπόρων της Καλοκαιρινού και δήθεν οι δημοτικές παρατάξεις, γι αυτό δεν θα συμπεριληφθεί στο επόμενο συμβούλιο που θα συγκληθεί την Δευτέρα 13/2/23. 

Ποιος κοροϊδεύει ποιον, δεν έχουμε καταλάβει. Δεν έχουμε όμως διάθεση να παίξουμε κανενός, το παιχνίδι. 

Την Δευτέρα 13/2/23 και ωρα 12.00 στην δια παραταξιακή που έχει καλέσει ο δήμαρχος, τα συμβούλια των σωματείων ιδιοκτητών και οδηγών ταξί θα είναι εκεί, και ενώπιος ενωπίων θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και ποιος μας εμπαίζει. 

Να είστε σε εγρήγορση, το αποτέλεσμα θα καθορίσει την περαιτέρω στάση μας. Ο καθολικός αποκλεισμός των ταξί από το κέντρο της πόλης επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος, έχουμε αποδείξει ότι στα δίκαια αιτήματα μας πάντα υπάρχει δικαίωση. Το απόγευμα της

Δευτέρας 13/2/23 και ώρα 18.00 στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου θα είμαστε όλοι εκεί. Η οποιαδήποτε εσκεμμένη αναβολή του δημοτικού συμβουλίου , που θεωρούν οτι μας αποδυναμωνει, μας συσπειρώνει και μας δυναμώνει. θα ενημερωθείτε άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί