Ποιος τελικά θέλει τη μετατροπή των μεγάλων Μουσείων της χώρας  – ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – σε ΝΠΔΔ και γιατί;

Ανοικτή ενημερωτική συνέντευξη τύπου στον Δήμο Ηρακλείου στην Λότζια την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις  12:00, θα παραχωρήσει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, καθώς την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο που  μετατρέπει τα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας, ανάμεσά τους και το Μουσείο του Ηρακλείου, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Στο Ηράκλειο, η πρόσφατη δραστηριοποίηση σε καθημερινή βάση των εργαζομένων για τη  δημοσιοποίηση του θέματος είχε θεαματικά αποτελέσματα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Ηρακλείου, στην καρδιά της πόλης, συρρέει καθημερινά πλήθος κόσμου για να εκφράσει  τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων,οι οποίοι διερωτώνται ποιος τελικά θέλει τη μετατροπή των μεγάλων Μουσείων της χώρας  – ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (και γιατί;).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου 

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου καλεί τους  δημοσιογράφους σε ανοικτή ενημερωτική συνέντευξη τύπου στον Δήμο Ηρακλείου,  Λότζια, 1ος όροφος, αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις  12:00.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο που  μετατρέπει τα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Το  νομοσχέδιο, που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και ασάφεια στις επιμέρους  διατυπώσεις και την έλλειψη οικονομοτεχνικής μελέτης, έχει συναντήσει τη σφοδρή  αντίδραση από τους εργαζομένους στα Μουσεία, όλων των ειδικοτήτων.  

Καθώς ο διάλογος ανάμεσα στην ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και τους ανθρώπους του πολιτισμού  είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος (και όχι μόνον για το θέμα των Μουσείων), οι εργαζόμενοι  ξεκινήσαμε εκστρατεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές συνέπειες του  νομοσχεδίου και ζητήσαμε τη στήριξη θεσμικών οργάνων, φορέων, συλλόγων και των  πολιτών. 

Στο Ηράκλειο, η πρόσφατη δραστηριοποίηση σε καθημερινή βάση των εργαζομένων για τη  δημοσιοποίηση του θέματος είχε θεαματικά αποτελέσματα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Ηρακλείου, στην καρδιά της πόλης μας, συρρέει καθημερινά πλήθος κόσμου για να εκφράσει  τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας. Παράλληλα, τα θεσμικά όργανα της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης), τοπικοί βουλευτές  κομμάτων της αντιπολίτευσης, και πλήθος συλλογικών φορέων και σωματείων έχουν  εκφράσει με ψηφίσματα την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και ζήτησαν την άμεση απόσυρσή του, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στους  εργαζομένους του Μουσείου.  

Γιατί η πολιτική ηγεσία αγνοεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας;  

Γιατί, έστω και την ύστατη ώρα, δεν προσέρχεται σε διάλογο με επιχειρήματα; 

Για ποιους λόγους και χάριν ποιων συμφερόντων απαξιώνει όχι μόνον τους εργαζόμενους  στο Μουσείο αλλά και τις απόψεις των τοπικών φορέων; 

Δείτε παρακάτω τη λίστα των θεσμικών οργάνων και συλλόγων που έχουν εκδώσει  ψηφίσματα και έχουν εκφραστεί δημόσια κατά της μετατροπής των Μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Δείτε παρακάτω τη λίστα των θεσμικών οργάνων και συλλόγων που έχουν εκδώσει  ψηφίσματα και έχουν εκφραστεί δημόσια κατά της μετατροπής των Μουσείων σε ΝΠΔΔ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Κ.Κ.Ε. 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΜΕ) 

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠαΓΝΗ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί