Καταγγέλλει τον Γρυσπολάκη η ΠΕΥΦΑ: Εκβιάζει μέσω αναρτήσεων τους εργαζομένους για πιθανή μετάθεσή τους πολύ μακριά από την έδρα τους

Για σκαιότατες, προκλητικές και αλαζονικές απόψεις κατηγορεί τον Πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, κ. Γρυσπολάκη, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, ο κ. Γρυσπολάκης επιχειρεί μέσω αναρτήσεων να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει έμμεσα τους εργαζομένους για πιθανή μετάθεσή τους σε κενές θέσεις σε περιοχές πολύ μακριά από την έδρα τους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο φυλακτικό προσωπικό και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ:

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ ομόφωνα καταγγέλλει τις σκαιότατες, προκλητικές και αλαζονικές απόψεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ο οποίος επιχειρεί μέσω αναρτήσεων να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει έμμεσα τους εργαζομένους για πιθανή μετάθεσή τους σε κενές θέσεις σε περιοχές πολύ μακριά από την έδρα τους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο φυλακτικό προσωπικό και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο κος Γρυσπολάκης δήλωσε ‘’Όσον αφορά τους εργαζόμενους στο ΑΜΗ, είναι ελεύθεροι να φύγουν. Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις σε Εφορείες και Μουσεία στην Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο’’.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, κύριε Γρυσπολάκη, γνωρίζετε ότι ο Νόμος 5021 προβλέπει το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εάν θα παραμείνουν στα Νομικά Πρόσωπα ή θα μετακινηθούν σε άλλες Υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ, αλλά πάντα εντός της περιφερειακής ενότητας που υπηρετούν; 

Γνωρίζετε επίσης, ότι τον συγκεκριμένο Νόμο τον ψήφισε η Κυβέρνηση και η Υπουργός Πολιτισμού που σας διόρισαν Πρόεδρο;

Αλήθεια, δεν έχετε διαβάσει τα άρθρα του νόμου που καλείστε να εφαρμόσετε;  

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο νόμος που ψηφίσατε για την μετατροπή του νομικού πλαισίου των πέντε μεγαλύτερων κρατικών μουσείων της χώρας μιλάει για εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής και αναβάθμιση του ρόλου των Μουσείων στην κοινωνία. 

Ρωτάμε λοιπόν, στελέχη των διορισμένων συμβουλίων, όπως ο κος Γρυσπολάκης, θα προωθήσουν και θα εκσυγχρονίσουν την Μουσειακή Πολιτική;

Η ΠΕΥΦΑ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού -η οποία επανειλημμένα έχει δεσμευτεί με δηλώσεις της ότι δεν θίγονται οι υπηρετούντες υπάλληλοι- να αναλάβει την πρωτοβουλία για την αποπομπή του κου Γρυσπολάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί