Προβάδισμα Χριστοδουλίδη δίνουν τα exit polls στην Κύπρο

Τις προεκλογικές προβλέψεις για προβάδισμα του Νίκου Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν τα exit polls στη Κύπρο που είδαν το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης για τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 30-35%, τη στιγμή που οι άλλοι δύο βασικοί μνηστήρες του προεδρικού θώκου (ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης) έχουν σχεδόν παρόμοια ποσοστά (24-30%): δείχνοντας έτσι πως ο δεύτερος μονομάχος για τον β’ γύρο των εκλογών, θα κριθεί στο νήμα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Κύπριος πρόεδρος φαίνεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική Αναστασιάδη που συσσώρευσε τεράστια αδιέξοδα.

Την ίδια στιγμή, η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία κρίνεται ικανοποιητική. Συγκεκριμένα, 379.554 ψηφοφόροι (ποσοστό 67,6%) προσήλθαν στις κάλπες μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το αντίστοιχο ποσοστό των Προεδρικών εκλογών του 2018 ήταν 66,2% , γεγονός που συνεπάγεται αύξηση συμμετοχής της τάξεως του 1,4%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί