H 3η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στην Κύπρο

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6 ζώνες ΠΓΕ, διοργανώνοντας την Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά στην Λεμεσό. Φέτος, η έκθεση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για επαγγελματίες του χώρου, που έδωσαν το δυναμικό παρόν στην συλλογική παρουσία του Κρητικού κρασιού.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε ένα Masterclass για τις κρητικές ποικιλίες. Πρωταγωνιστές ήταν το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Θραψαθήρι, το Ρωμέικο, η Βηλάνα και άλλοι θησαυροί του Κρητικού Αμπελώνα. Έπειτα, ακολούθησε Walk Around Tasting όπου οι παρευρισκόμενοι επαγγελματίες είχαν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν κρητικές και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις γηγενείς ποικιλίες και τον πλούτο του Κρητικού αμπελώνα. Μετά το τέλος της γευστικής δοκιμής, ακολούθησε γεύμα το οποίο συνοδεύτηκε με κρητικό κρασί.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Μηλιαράκης δήλωσε σχετικά: «Διοργανώθηκε από τον φορέα μας ακόμα μία συλλογική προσπάθεια εξωστρέφειας του Αμπελώνα της Κρήτης, που ενισχύει την οινογαστρονομική εικόνα του νησιού. Φέτος η στόχευση ήταν στους επαγγελματίες του χώρου, για να δώσουμε μία ολοκληρωμένη αποτύπωση του οινικού χάρτη της Κρήτης, με απώτερο στόχο την αύξηση της εμπορικής – εξαγωγικής δραστηριότητας. Η χρονιά είναι γεμάτη εκθέσεις και προκλήσεις για το επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί και οι οινοποιοί της Κρήτης προσπαθούν να είναι πάντα παρόντες. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Άστρον Χημικά, χορηγό της εκδήλωσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί