Συνάντηση Σ. Βαρδάκη και Δημάρχου Βιάννου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για σημαντικά έργα που υλοποιούνται στον νομό

Συνάντηση με κεντρικό θέμα την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων του νομού Ηρακλείου, πραγματοποίησαν ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργου Πιτσούλη, στην Περιφέρεια.

Ειδικότερα, για το Φράγμα Πλακιώτισσας έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 4 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών, με επιπλέον 45 εκ. ευρώ να αναμένονται με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ενώ αναφορικά με το Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, αναμένεται εντός του πρώτου 6μήνου του 2023 η ένταξη και δημοπράτηση του έργου μέσω προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους κ. κ. Βαρδάκη και Σταυρακάκη ότι προηγούμενες μελέτες και προτάσεις τους για δράσεις και έργα που αφορούν τον Δήμο Βιάννου είναι πλέον έτοιμες προς δημοπράτηση. Συγκεκριμένα, το Ιατρείο Εμπάρου με χρηματοδότηση 30.000 ευρώ, η αναπαλαίωση και εξωραϊσμός του σχολείου Αγίου Βασιλείου Βιάννου με 170.000 ευρώ, η ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή Αγίου Αντωνίου Αμιρών με 100.000 ευρώ, ενώ για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Βιάννου εξασφαλίστηκαν 100.000 ευρώ, με το έργο να είναι έτοιμο για δημοπράτηση. Έτοιμο για δημοπράτηση είναι και το έργο του ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη, με χρηματοδότηση 350.000 ευρώ.

Για το Φράγμα του Πλατύ ποταμού ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκαν από τον κ. Βαρδάκη και τον κ. Σταυρακάκη τα θέματα της ασφαλτόστρωσης του δημοτικού δρόμου Καλάμι – Κεραλιμενιώτισσα, καθώς επίσης και της ηλεκτροδότησης του Ιερού Ναού, για τα οποία ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτηθούν άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί