Qatargate: Σήμερα η απόφαση για την Καϊλή

Η Εύα Καϊλή θα τεθεί εκ νέου την Πέμπτη αντιμέτωπη με το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ώστε να κριθεί εάν θα συνεχίσει η προφυλάκισή της ή θα αποφυλακιστεί φορώντας βραχιολάκι. Οι εξελίξεις στην υπόθεση Καϊλή βρίσκονται σε συνάρτηση με το deal του Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του κυκλώματος που είχε συνδέσει υπογείως το Ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ.

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής παραμένει κρατούμενη από τον Δεκέμβριο, έχοντας αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση, ωστόσο η παρουσία της στο προδικαστικό συμβούλιο είχε τεθεί χρονικά πίσω, μετά τις καταθέσεις του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι αλλά και του πατέρα της.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά από Open ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει η υπερασπιστική γραμμή της Ελληνίδας πολιτικού. «Θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της», υπογράμμισε.

Η Καϊλή αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή σε υπόθεση διαφθοράς, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ούτενταλ, δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, σε δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

«Δεν εναπόκειται σε μένα να πω εάν θα αφεθεί ελεύθερη, εναπόκειται στους δικηγόρους της να την υπερασπιστούν και το συμβούλιο να αποφασίσει. Είναι μία συζήτηση που δεν αφορά τον κ. Παντσέρι», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ για την υπόθεση Καϊλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί