Κ. Βαξεβάνης: Ιθύνων νους των υποκλοπών ο πρωθυπουργός, παρακολουθούσε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους για να τους εκβιάζει

Αποπέμφθηκαν 100 άτομα από την ΕΥΠ για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο

Καταιγιστικός ήταν ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης σε τηλεοπτική του εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή Kontra24 της Αναστασίας Γιάμαλη, μιλώντας σχετικά με τις αποκαλύψεις του Documento για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, τις έρευνες της ΑΔΑΕ και την επόμενη ημέρα στο φόντο του μεγαλύτερου σκανδάλου της Μεταπολίτευσης.

«Ιθύνων νους των υποκλοπών είναι ο πρωθυπουργός  και περισσότερο από όλα το διατρανώνει η συμπεριφορά του τόσο με το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ  όσο και με την εξεταστική παρωδία… To αποτέλεσμα της παρακολούθησης συνιστά στοιχείο και μοχλό εκβιασμού των ανθρώπων που παρακολουθούσε σαν να επρόκειτο για πιόνια στη σκακιέρα» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης και προανήγγειλε εξελίξεις για την παρακολούθηση προσώπων-κλειδιά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα οπλικά συστήματα.

Μάλιστα, ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε πως πάνω από 100 άτομα αποπέμφθηκαν από την ΕΥΠ, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να χαθούν τα ίχνη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. «Τους φυγάδευσαν ώστε να χαθούν τα ίχνη… Δώσαμε στην αρμόδια εισαγγελέα κ. Τριανταφύλλου στοιχεία για το Predator και της είπαμε να βρει μέσω της Διεύθυνσης Προσωπικού της ΕΥΠ τα 10-12 κομβικά πρόσωπα. Και η εισαγγελέας απάντησε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο, τα πρόσωπα υπολογίζονται σε πάνω από 100» δήλωσε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τον ρόλο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ως προς το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε ότι δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη» στον κ. Ντογιάκο. «Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης πρέπει να υπάρχει αλλά αποδεικνύεται κάθε μέρα. «Δεν αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η κριτική στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της. Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος ορίζει ότι και οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για την διαφύλαξή του. Όταν λοιπόν ένας πολίτης, πολύ δε περισσότερο δημοσιογράφος να βλέπει το Σύνταγμα να απειλείται από κινήσεις ενός εισαγγελικού λειτουργού και εν προκειμένω την εκτροπή Ντογιάκου και να λέμε δεν θα πούμε τίποτα γιατί θα μας κατηγορήσουν για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ είναι προστασία της Δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στην στάση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ο Κώστας Βαξεβάνης είπε πως «έχει ως τώρα κρατήσει στάση υπεράσπισης του Συντάγματος». «Ξέρουμε ότι στις 3 και στις 4 Ιανουαρίου η ΑΔΑΕ προέβη σε ελέγχους και αναμένουμε το πόρισμα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες άλλου μέσου παραπέμπουν στην επιβεβαίωση της ηγεσίας του στρατού» συμπλήρωσε και εκτίμησε «πως δεν θα σταματήσουν τα soft δικαστικά πραξικοπήματα». «Εκεί μπαίνει ο ρόλος Ντογιάκου, και η όλη προσπάθεια να παρεμποδιστεί το έργο της ΑΔΑΕ».

«Ο κύριος Στουρνάρας είπε ότι τα 3 εκατομμύρια του Καλογρίτσα δεν πήγε ούτε ένα ευρώ στο Documento» δήλωσε ακόμη ο Κώστας Βαξεβάνης, αναφερόμενος στην αποκαλυπτική για επιχείρηση λάσπης της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά του Documento κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρα στο Ειδικό Δικαστήριο και πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται έτσι ότι επί 6 χρόνια ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να βρομίσει εμένα κι ένα μέσο που αποκαλύπτει εδώ και τόσα χρόνια κάθε σκάνδαλο της κυβέρνησής του».

Τέλος, αναφερόμενος στον Χρήστο Καλογρίτσα είπε: «Αφού τον κατήγγειλαν παλιότερα τον κατέστησαν στον απόλυτο μάρτυρα. Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκαν στο πλαίσιο της ιδιότυπης αυτής Καλογριτσιάδας διάφορα SMS. Μα γιατί εμφανίστηκαν τώρα αυτά. Γιατί δεν κατατέθηκαν αυτά τόσα χρόνια ως τώρα για να συμπεριληφθούν στη δικογραφία και βασιζόμαστε σε φήμες και σε μια φωτοτυπία με ονόματα τύπου Α2;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί